Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό τροχόσπιτο της Opel

Νέο ηλεκτρικό Opel Zafira-e Life Crosscamp Flex τροχόσπιτο 2022

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό Zafira-e Life Crosscamp Flex αποκάλυψε η Opel, το οποίο θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο φετινό Σαλόνι Τροχόσπιτου του Dusseldorf.

Ο εξηλεκτρισμός βρίσκει το δρόμο του και στα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα με την Opel να παρουσιάζει την δική της πρόταση που βασίζεται στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του van Zafira και ονομάζεται Zafira-e Life Crosscamp Flex.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως φαίνεται και από το όνομά του το νέο ηλεκτρικό τροχόσπιτο της Opel δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους σπεσιαλίστες του είδους Crosscamp, με την γερμανική εταιρεία να έχει φροντίσει για την διαρρύθμιση αλλά και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Το πρωτότυπο Zafira-e Life Crosscamp φέρει μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 75 kWh, η οποία του προσφέρει αυτονομία έως και 322 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι ο γνωστός των 136 ίππων που φέρει και το στάνταρ ηλεκτρικό Zafira. Σε ταχυφορτιστή 100 kW η μπαταρία του ηλεκτρικού camper της Opel μπορεί να φορτίσει έως και το 80% της χωρητικότητας της σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 50 λεπτών.

Για να μην επηρεάζεται αρνητικά η αυτονομία του ηλεκτρικού Zafira από τις ανάγκες για ρεύμα που έχουν οι επιβαίνοντες του, η Crosscamp το έχει εξοπλίσει και με μια δεύτερη μπαταρία 95 Ah για την παροχή ρεύματος στον εσωτερικό φωτισμό και στο ψυγείο, ενώ διαθέσιμη είναι και θύρα USB, για την φόρτιση και παροχή ηλεκτρικής ενέργειας άλλων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το camper Zafira εκμεταλλεύεται τον εσωτερικό του χώρο με εμπρός καθίσματα που μπορούν να περιστραφούν κατά 180 μοίρες, ενώ είναι εξοπλισμένο με φούρνο, νιπτήρα, «μάτια» που λειτουργούν με γκάζι και ντουλάπια. Παράλληλα, η οροφή του είναι πτυσσόμενη ώστε να προσφέρει το απαραίτητο ύψος και για τα δύο κρεβάτια που τοποθετούνται κάτω από αυτή. Φέρει επίσης δεξαμενές για φρέσκο νερό αλλά και για εκείνο που έχει χρησιμοποιηθεί, ενώ δύο ακόμη άτομα μπορούν να κοιμηθούν στο διπλό κρεβάτι που μπορεί να σχηματίσει ο πίσω πάγκος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ηλεκτρικό Zafira-e Life Crosscamp Flex θα εμπλουτίσει τη γκάμα του van της γερμανικής εταιρείας και θα είναι διαθέσιμο στο κοινό το 2023, με την Opel να μην μπαίνει αυτή τη στιγμή σε λεπτομέρειες αναφορικά με το ακριβές χρονικό διάστημα για την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ