Αυτό είναι το νέο φθηνό αυτοκίνητο των 9.000 ευρώ -Ποιος το κατασκευάζει

Chery Little Ant νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τιμή κάτω από 10.000 ευρώ

Στην αποκάλυψη του νέου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης προχώρησε η Chery με την προσιτή τιμή του να είναι ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του.

«Μικρό Μυρμήγκι» (Little Ant) ονομάζεται το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Chery New Energy, της θυγατρικής της Chery που κατασκευάζει μόνο αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο λιλιπούτειο ηλεκτρικό Little Ant προορίζεται προς το παρόν αποκλειστικά για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς έχει μήκος που φτάνει στα μόλις 3.242 χλστ. με το πλάτος και το ύψος να βρίσκονται αντίστοιχα στα 1.670 και 1.550 χλστ. Παρά τις περιορισμένες διαστάσεις η καμπίνα του ηλεκτρικού είναι 4θέσια.

Το Little Ant ξεχωρίζει για τη μοντέρνα και διακριτική αισθητική του, με την εικόνα του εσωτερικού να είναι ακόμη πιο ευχάριστη. Η κινέζικη εταιρεία έχει επιλέξει ευθείες, λιτές γραμμές για τη σχεδίαση του ταμπλό αλλά και ανοιχτόχρωμες επενδύσεις που κάνουν την καμπίνα του να δείχνει ακόμη πιο ευρύχωρη και φιλόξενη.

Η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη του multimedia συστήματος είναι μεγάλη με διαγώνιο που φτάνει στις 10,1 ίντσες, ενώ ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων είναι και ο φωτιζόμενος καθρέπτης που βρίσκεται στο σκιάδιο του οδηγού, ο οποίος καταλαμβάνει έκταση 190 τ.εκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Little Ant είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις από πλευράς ισχύος. Στην πρώτη περίπτωση ο ηλεκτρικός κινητήρας που τοποθετείται στον πίσω άξονα αποδίδει 49 ίππους και 95 Nm ροπής, ενώ στη δεύτερη η ισχύς φτάνει στους 76 ίππους και τα 150 Nm.

Η βασική έκδοση είναι διαθέσιμη με τρεις διαφορετικές μπαταρίες με τις δύο μεγαλύτερες -διαφορετικής χημείας- να έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 28,86 και 29,23 kWh αντίστοιχα και να προσφέρουν αυτονομία έως και 301 χλμ. κατά το κινέζικο πρότυπο μέτρησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ισχυρότερη έκδοση χρησιμοποιεί μπαταρία 40,3 kWh με την αυτονομία να φτάνει σε αυτή την περίπτωση έως και τα 408 χλμ. Ανεξάρτητα από τον κινητήρα που χρησιμοποιείται η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 100 χλμ./ώρα. Η τιμή του Little Ant στην κινέζικη αγορά ξεκινά από τα 9.949 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ