Αυτό είναι το νέο αγροτικό της Toyota -Γιατί θα φέρει τα πάνω-κάτω στην κατηγορία του

Toyota EPU Concept 1

Η Toyota μας προϊδεάζει για το μελλοντικό της διπλοκάμπινο pick up με το ηλεκτρικό πρωτότυπο EPU.

Η Toyota παρουσίασε μαζικά ορισμένα πρωτότυπα μοντέλα στην έκθεση «Japan Mobility 2023», συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού pick up με την ονομασία EPU. Μάλιστα, η Toyota αναφέρει ότι πρόκειται για το μεσαίου μεγέθους pick up της γκάμας, με το παρουσιαστικό του να δείχνει ότι δεν απέχει πολύ μακριά από την παραγωγή.

Toyota EPU Concept 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα λιγοστά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Toyota, το πρωτότυπο EPU έχει μήκος λίγο πάνω από τα πέντε μέτρα (5,07 μέτρα) και μεταξόνιο 3,36 μέτρα, και βασίζεται σε αυτοφερόμενο πλαίσιο, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο το πρώτο ηλεκτρικό pick up της ιαπωνικής εταιρείας.

Toyota EPU Concept 3

Το διπλοκάμπινο ηλεκτρικό πρωτότυπο EPU μπορεί να φιλοξενήσει στην καμπίνα του μέχρι πέντε ενήλικους, αλλά προς το παρόν παραμένει άγνωστο το σύστημα κίνησης που θα το εφοδιάζει. Από την άλλη, τα «τακουνάτα» ελαστικά μας μαρτυρούν ότι θα υπάρχει σύστημα τετρακίνησης με δύο ηλεκτρομοτέρ, ένα σε κάθε άξονα.

Toyota EPU Concept 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεχωριστό είναι και το εσωτερικό του πρωτότυπου EPU, διαθέτοντας μια ενιαία widescreen που ενσωματώνει τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων και του συστήματος πλοήγησης και πολυμέσων, ενώ δεν απουσιάζει και το τιμόνι τύπου yoke. Τα πλήκτρα σε αυτό είναι λιγοστά, μιας και οι περισσότερες λειτουργίες εκτελούνται από το σύστημα.

Toyota EPU Concept 6

Όπως είναι φυσιολογικό, η καρότσα του νέου ηλεκτρικού πρωτότυπου pick up είναι μαζεμένων διαστάσεων, διαθέτει ειδική heavy duty επένδυση και η πόρτα της είναι συρόμενη για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά και για την διευκόλυνση φόρτωσης αντικειμένων μεγάλου μήκους.

Toyota EPU Concept 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτό το πρωτότυπο η Toyota θέλει να εισβάλει σε μια κατηγορία πιο «ήπιων» pick up που απευθύνονται σε αυτούς που έχουν δραστήριο τρόπο ζωής και ο χώρος φόρτωσης τους εξυπηρετεί στα ενδιαφέροντά τους.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ