Αυτό είναι το «μαθητικό» πρωτότυπο Audi RS6 GTO

Audi RS 6 GTO

Ποτέ μέχρι τώρα η Audi Sport, δεν είχε εκθέσει το εντυπωσιακό RS6 GTO Concept, που αναμένεται να βρίσκεται στη φετινή έκθεση των supercars «Top Marques Monaco Show» από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου.

Εκεί λοιπόν, θα έχουν οι πάντες την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, το αυτοκίνητο που αποτίει φόρο τιμής στο εκπληκτικό Audi 90 quattro IMSA GTO της δεκαετίας του ‘90. Ένα φιλόδοξο έργο που δημιουργήθηκε από δώδεκα ταλαντούχους φοιτητές της ακαδημίας της γερμανικής εταιρείας, οι οποίοι εργάστηκαν στενά με τους σχεδιαστές και τους τεχνικούς για 25 ολόκληρες εβδομάδες.

Audi RS6 GTO Concept
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν μερικοί, μακάρι κάποιες από τις συγκεκριμένες ιδέες του πρωτότυπου, να βρουν εφαρμογή και στο μοντέλο παραγωγής. Η σπορ εμφάνιση και οι επιλογές στους χρωματισμούς φέρνει έντονα στο νου, τα 40 χρόνια των θριάμβων της τεχνολογίας quattro.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 14 εκατοστά, σε σχέση με το βασικό μοντέλο και φτάνει τα 2.092 χλστ., ενώ ο κινητήρας είναι ακόμη ισχυρότερος με την ιπποδύναμη να αγγίζει τους 705 ίππους περίπου και τη ροπή τα 900 Nm.

Audi RS6

Αν και η Audi κατευθύνεται με γοργούς ρυθμούς στην ηλεκτρική νέα εποχή της που ξεκινά από το 2026 και μετά, τολμά και παρουσιάζει στο κοινό ένα project, το οποίο μας γυρίζει πίσω στο πετυχημένο αγωνιστικό της παρελθόν.

Όμως δεν αποκλείει κανείς, αυτό που βλέπουμε σήμερα, να αφορά μια μελλοντική super σπορ έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού RS6, που θα ξεχωρίζει σαφώς για τις επιδόσεις, αλλά και για το σεβασμό προς το περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ