Αυτό είναι το αυτόνομο φορτηγό της KAMAZ

kamaz

Η ρωσική εταιρεία ΚΑΜΑΖ, που κατασκευάζει βαρέα και εξειδικευμένα οχήματα, παρουσίασε το εικονιζόμενο τετρααξονικό, το οποίο βασίζεται σε ανατρεπόμενο φορτηγό εξόρυξης.

Το RoboCop, όπως είναι το όνομά του, έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται σε σκληρές εργασίες σε ανθρακωρυχεία. Πολλά από τα μέρη του είναι κοινά με το φορτηγό ναρκοπεδίων KAMAZ-4554 Atlant 49, χωρίς να διαθέτει καμπίνα. Στη θέση της, υπάρχει μια τεχνολογικά προηγμένη μονάδα με ηλεκτρονικά, ώστε να οδηγείται αυτόνομα.

Το συγκεκριμένο όχημα ζυγίζει 23 τόνους, ενώ εξοπλίζεται με κινητήρα KAMAZ-910.11-500, του οποίου η απόδοση ανέρχεται στους 500 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Η καρότσα που διαθέτει έχει όγκο 35 κυβικών μέτρων, με δυνατότητα μεταφοράς 49 τόνων φορτίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το μη επανδρωμένο φορτηγό αναμένεται να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, στο Kemerovo. Σε μια περιοχή που βρίσκεται ένα από τα τοπικά ανθρακωρυχεία. Προς το παρόν βέβαια, κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε, το RoboCop θα μπει στην παραγωγή.

Πάντως η KAMAZ δραστηριοποιείται σε μια σειρά από ανάλογα φορτηγά και στο μέλλον φιλοδοξεί να εντάξει στην οικογένειά της, πλήρως αυτοματοποιημένα οχήματα για μεταφορά επιβατών ή υλικών κ.λ.π. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε πρόσφατα, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Irek Gumerov.

Ανάμεσά τους βρίσκονται τρακτέρ με ηλεκτροκινητήρες, με πετρελαιοκινητήρες, αλλά και με κινητήρες υδρογόνου, καθώς και ένα πειραματικό αυτοκίνητο. Όλα αυτά σχεδιάζονται έως το 2025.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ