Αυτό είναι το αναβαθμισμένο Toyota RAV4 – Πότε έρχεται;

toyota rav4

Η Toyota αναβαθμίζει το μεσαίο SUV της, εξοπλίζοντάς το με τεχνολογίες αιχμής που ενισχύουν τη συνδεσιμότητα και την ασφάλεια.

Ακόμα πιο hi-tech χαρακτήρα αποκτά το Toyota RAV4, με την ιαπωνική εταιρεία να εστιάζει στην ενσωμάτωση νέων συστημάτων πολυμέσων, αλλά και στην προσθήκη νέων τεχνολογιών ασφαλείας.

Οι αλλαγές αφορούν όλη την γκάμα κινητήρων (υβριδικές και plug-in hybrid) εκδόσεις, και έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τη δημοτικότητα του δημοφιλούς SUV.

Ειδικότερα, η αναβαθμισμένη εκδοχή του μεσαίου ιαπωνικού SUV εξοπλίζεται με το τελευταίας γενιάς σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Toyota, παρουσία μιας νέας οθόνης αφής 10,5”, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία φέρει υψηλής ανάλυσης γραφικά. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 αναβαθμισμένο Toyota RAV4

Μόλις από τον βασικό εξοπλισμό προσφέρεται πλοήγηση βασισμένη σε cloud που παρέχει σημαντικές πληροφορίες σε ζωντανό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για την κίνηση στους δρόμους, αλλά και για τις θέσεις στάθμευσης κοντά στον εκάστοτε προορισμό.

Οι ενημερώσεις λογισμικού εκτελούνται πλέον απρόσκοπτα, over the air (ΟΤΑ) ενώ σημαντική ευκολία παρέχει η ασύρματη ενσωμάτωση τηλεφώνου,η οποία είναι στάνταρ με συσκευές Apple και προαιρετική με Android.

Χείρα βοηθείας στους κατόχους του αναβαθμισμένου RAV4 παρέχει -μεταξύ άλλων – η εφαρμογή MyT για το smartphone, η οποία προσφέρει πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος, την τοποθεσία του, τη διαθέσιμη ποσότητα καυσίμου κ.ο.κ.

 αναβαθμισμένο Toyota RAV4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι ενσωματώνεται σύστημα φωνητικής υποβοήθησης, ενώ υπάρχει και ένα προαιρετικό σύστημα πολυμέσων με πρόσθετες λειτουργίες, που μεταξύ άλλων αναγνωρίζει τις πινακίδες οδικής σήμανσης στους αυτοκινητοδρόμους και παρέχει δεδομένα τόσο για τις καιρικές συνθήκες όσο και για τις Ζώνες Χαμηλών Εκπομπών ρύπων (LEZ).

Το παρών δίνει, επίσης, μια μεγάλη οθόνη TFT για τον πίνακα οργάνων (12,3”) με πολλές επιλογές παραμετροποίησης μέσω 4 προγραμμάτων, των Casual, Smart, Sport και Tough.

Επιπροσθέτως, έμφαση έχει δοθεί και στον τομέα της ασφάλειας, με το RAV4 να λαμβάνει τα πιο σύγχρονα συστήματα της δέσμης Toyota Safety Sense. Χαρακτηριστικό παραδείγμα συνιστά η τεχνολογία Pre-Collision που καθιστά ασφαλέστερη τη μετακίνηση στις διασταυρώσεις με εντοπισμό διερχόμενων πεζών και οχημάτων.

Καθοριστική συμβολή στην αποφυγή των ατυχημάτων έχει και το σύστημα Emergency Steering Assist που διατηρεί το όχημα στη λωρίδα κυκλοφορίας του, εντοπίζοντας, επίσης, τα οχήματα που εισέρχονται στη λωρίδα του RAV4.

 αναβαθμισμένο Toyota RAV4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλαγές υπάρχουν και σε επίπεδο εμφάνισης, μέσω της προσθήκης του χρώματος Platinum White Pearl, αλλά και της δίχρωμης επιλογής Platinum White Pearl bi-tone με λεπτομέρειες σε Midnight Black Metallic.

Το μοντέλο θα προσφέρεται στις υφιστάμενες εκδόσεις κινητήρων, την υβριδική των 218 PS (προσθιοκίνητο) ή των 222 PS (AWD), και την PHEV των 306 PS.

Η παραγωγή του αναβαθμισμένου RAV4 θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα κατά το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ