Αυτό το αυτοκίνητο σε προστατεύει από τον κορωνοϊό (video)

Range Rover

Η πρόσφατη αποκάλυψη της 5ης γενιάς του Range Rover έφερε μαζί της και μια καινοτομία, το ειδικό φίλτρο καμπίνας που σύμφωνα με την εταιρεία προστατεύει τους επιβάτες του από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για το νέο σύστημα Cabin Air Purification Pro που έχει εξελιχθεί μαζί με την Panasonic και φέρει την τεχνολογία nanoe X της τελευταίας, η οποία έχει πιστοποιηθεί επίσημα ότι αναστέλλει τον κορωνοϊό και δεν αφήνει τα σωματίδιά του να εισέλθουν στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με την πιστοποίηση του συστήματος της Panasonic, εάν τοποθετηθεί μια κορεσμένη γάζα με διάλυμα ιού SARS-Cov-2 (ο γνωστός μας κορωνοϊός) σε απόσταση 0,7 μέτρων από ένα σύστημα κλιματισμού ενός χώρου 6,7 κυβικών μέτρων για 24 ώρες, μέσα σε 4 ώρες καθυστερεί η μετάδοση του ιού κατά 42,4%, σε 8 ώρες κατά 91,4% και σε 24 ώρες κατά 99,7%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Range Rover

Η νέα τεχνολογία της Panasonic είναι 10 φορές πιο αποτελεσματική από την προηγούμενη (nanoe) κάνοντας χρήση υψηλής τάσεως για να περιορίσει τις πρωτεϊνες του ιού και των βακτηρίων, μειώνοντας έτσι σημαντικά τη μετάδοσή του.

Επιπλέον των παραπάνω, το σύστημα Cabin Air Purification Pro του νέου Range Rover διαθέτει και ειδικά φίλτρα για τον περιορισμό της εισόδου διοξειδίου του άνθρακα και σωματιδίων PM2,5 στο θάλαμο των επιβατών. Εκτός του νέου Range Rover, αναμένεται σύντομα το φίλτρο αυτό να προσφερθεί και σε άλλα μοντέλα της Jaguar Land Rover.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ