Αυτή μπορεί να είναι η -πολύ πιθανή- εμφάνιση του νέου Lexus LBX

Lexus LBX render

Στις 5 Ιουνίου θα αποκαλυφθεί επίσημα το συμπαγές B-SUV της Lexus, με την ονομασία LBX, αλλά με βάση τις teaser εικόνες που έχει δημοσιεύσει η ιαπωνική εταιρεία μπορεί να γίνει μια σχετικά ασφαλής εκτίμηση για την εμφάνισή του.

Την εκτίμηση αυτή έκανε η ρωσική ιστοσελίδα kolesa.ru, που παρουσίασε τις ανεπίσημες ψηφιακές εικόνες που βλέπετε. Συγκεκριμένα, βασίστηκε στην ξεκάθαρη φωτογραφία των φωτιστικών σωμάτων του LBX που ήδη δημοσίευσε η Lexus, και πρόσθεσε το αμάξωμα και τον υποθετικό σχεδιασμό της ουράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Lexus LBX διαθέτει λεπτά εμπρός φώτα και μια λεπτή μεταλλική μπάρα που διατρέχει όλο το μήκος του ρύγχους, πάνω από μια μεγάλη τραπεζοειδή γρίλια που έχει φανταστεί ο σχεδιαστής της kolesa βάσει των υπαρχόντων μοντέλων της Lexus.

Το ανεπίσημο σχέδιο αυτό βασίζεται εν πολλοίς στο Toyota Yaris Cross, που ως γνωστόν αποτελεί τη βάση -με την ίδια πλατφόρμα- για το LBX. Συνεπώς, στο σχεδιασμό του πίσω μέρους και στα φωτιστικά σώματα της ουράς μπορούμε να διακρίνουμε πολλές παραπομπές στο αδερφό μοντέλο της Toyota, και απομένει να διαπιστώσουμε αν αυτές θα παραμείνουν και στο LBX που θα παρουσιαστεί επίσημα την 1η Ιουνίου στο Μιλάνο.

Το Lexus LBX θα τοποθετηθεί -από άποψη μεγάθους- κάτω από UX, για να γίνει το entry-level μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας. Η πλατφόρμα που βασίζεται είναι η TNGA-B, και εκτιμάται ότι πέραν αυτής θα μοιραστεί με το Yaris Cross και τα μηχανικά του σύνολα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα διατίθεται με τον τρικύλινδρο 1.5 λίτρου 123 ίππων ή σε υβριδική έκδοση 114 hp με το ίδιο μοτέρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι πέραν του LBX η Lexus εξελίσσει και ένα μεγάλο SUV, το επταθέσιο ΤΧ με τρεις σειρές καθισμάτων που θα βασίζεται στο Toyota Grand Highlander. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα διατίθεται στις εκδόσεις TX350, TX500h και TX550h+.

Έπειτα, θα ακολουθήσει ο διάδοχος του Lexus GX -που μετρά πάνω από 12 χρόνια στην αγορά- με ολοκαίνουριο σχεδιασμό και βασισμένος στην πλατφόρμα TNGA-F, την ίδια με το νέο Toyota Land Cruiser, με υβριδικές μονάδες ισχύος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ