Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου μικρού SUV της Lexus

lexus lbx

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο SUV της Lexus που θα είναι και το μικρότερο μοντέλο της γκάμας.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αποκάλυψη του LBX, του νέου μοντέλου της Lexus για την Ευρώπη, το οποίο ίσως φέρει τον τίτλο του μικρότερου και φθηνότερου τετράτροχου προϊόντος της εταιρείας.

Ειδικότερα, λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του LBX -που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 5 Ιουνίου - η Lexus έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες teaser φωτογραφίες οι οποίες συνηγορούν ότι το μοντέλο θα υιοθετεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα.

Στο μπροστινό μέρος φαίνεται ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα συγκεντρώνουν οι «αιχμηροί» κεντρικοί προβολείς, η κομψή μάσκα, αλλά και το μυώδες καπό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
lexus lbx

Ακόμα πιο εντυπωσιακό προβάλλει το πίσω μέρος, με τα ενοποιημένα φωτιστικά σώματα, που δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα φωτεινή υπογραφή, η οποία θα καθιστά το LBX ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο.

Περί διαστάσεων, αυτό φαίνεται πως θα έχει το μέγεθος του Toyota Yaris Cross, με το οποίο θα μοιράζονται και την πλατφόρμα TNGA-B. Επομένως, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχουν υβριδικές εκδόσεις με πρωταγωνιστή τον 3κύλινδρο 1.500αρη κινητήρα βενζίνης που θα πλαισιώνεται με ηλεκτρομοτέρ, παράγοντας συνδυαστικά 114 ίππους.

Τέλος, το «παρών» ενδεχομένως να δίνει και μια μη υβριδική έκδοση με κινητήρα βενζίνης 1,5 λτ. και 124 ίππων που θα πλαισιώνεται από 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο CVT.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ