Πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε εμφανιστεί στο διαδίκτυο ένα Citroen 2CV, κατασκευασμένο αποκλειστικά από ξύλο. Το αυτοκίνητο είχε φτιάξει κάποιος μαραγκός επίπλων, ονόματι Michel Robillard.
Το συγκεκριμένο έργο έγινε αμέσως πρωτοσέλιδο σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, και απέκτησε τεράστια φήμη. Τελικά πουλήθηκε μέσω δημοπρασίας, η οποία διενεργήθηκε στην πόλη Montbazon (περίπου 12 χλμ. μετά το Tours της Γαλλίας) έναντι 210.000 ευρώ! Και έγινε αιτία, να εμπνευστεί άλλος ένας… «καλλιτέχνης», επίσης κατασκευαστής ξύλινων ντουλαπιών κ.λ.π.
Ο Remi Le Forestier εργάστηκε μαζί με την ομάδα του γύρω στις 8.000 ώρες στο εργαστήριό του στο Chateau-Thierry (Aisne), όπως δημοσιεύθηκε, ώστε να φέρει εις πέρας ένα παρόμοιο project. Ουσιαστικά χρειάστηκαν σχεδόν 2 χρόνια, μια και ξεκίνησαν στις αρχές του 2023 και τελείωσαν το Μάιο του 2025.
BUY NOW
Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα καταπληκτικό αντίγραφο μιας Mercedes-Benz 300 SL, που διαθέτει αμάξωμα από ξύλο τικ. Να αναφέρουμε πως η αρχική ιδέα ήταν η ασχολία με μια Aston Martin DB5, αλλά στην πορεία άλλαξαν τα πλάνα και προτιμήθηκε το γερμανικό μοντέλο.
Ο ίδιος εξηγεί ότι βασίστηκε σε ένα σασί 300Ε του 1989. Βέβαια ο 6κύλινδρος κινητήρας, αλλά και τα περισσότερα μηχανικά μέρη παρέμειναν ως έχουν. Τοποθετήθηκε σωληνωτός μεταλλικός σκελετός και πάνω εκεί προστέθηκαν οι χειροποίητες σανίδες από τικ. Το αποτέλεσμα είναι πως το αυτοκίνητο είναι 100% λειτουργικό, αν και δεν έχει πάρει έγκριση τύπου για να κυκλοφορεί στον δρόμο.
Επιθυμία ήταν η δημιουργία κάτι του ασυνήθιστου και του ξεχωριστού και σαφώς το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η δουλειά δεν ήταν εύκολη, ούτε λίγη και πρόκληση αποδείχθηκε πως ήταν το μηχανικό κομμάτι, παρά το ξυλουργικό. Τελικά δεν υπάρχει όριο σε αυτό που μπορεί να φτιάξει ένας άνθρωπος όταν το βάλει σκοπό. Η τιμή εκκίνησης για την ξύλινη Mercedes, που βγαίνει σε δημοπρασία είναι 15.000 ευρώ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ