Πώς κατάφερε αυτή η BMW Z1 να έχει 999.997 χιλιόμετρα;

bmw z1

Αν και ήρθε στη ζωή του ως πειραματικό, η BMW Z1 κατάφερε να γίνει από τα πιο θρυλικά σπορ μοντέλα της εταιρείας. Και να φανταστεί κανείς πως πέρασαν 30 χρόνια και πλέον χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε.

Η Z1 ήταν το roadster που δημιούργησε την οικογένεια των Z. Παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο το 1986 και έναν χρόνο αργότερα είχαμε το ντεμπούτο του μοντέλου παραγωγής. Στον δρόμο εμφανίστηκε το 1988.

Μέσα σε μια τριετία, μέχρι και το 1991 που σταμάτησε η κατασκευή του, είχαν διατεθεί συνολικά 8.000 αυτοκίνητα. Υπενθυμίζουμε πως κάτω από το καπό υπήρχε ένας 6κύλινδρος εν σειρά κινητήρας 2,5 λίτρων με 168 ίππους, που συνδυαζόταν με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
bmw z1 b

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του βαυαρικού μοντέλου ήταν οι πόρτες, οι οποίες βυθίζονταν, αλλά και τα αφαιρούμενα panels της οροφής. Πολύ πρωτοποριακές λύσεις, ειδικά για την εποχή του ‘80 και ‘90. Σήμερα λοιπόν, αποκαλύπτεται μια BMW Z1 με 999.997 χιλιόμετρα στο κοντέρ της.

Όμως αυτό είναι… παραπλανητικό. Εκείνη την εποχή τα αυτοκίνητα είχαν αναλογικό χιλιομετρητή και η εταιρεία μπορούσε να διαβεβαιώσει με αυτόν τον τρόπο τους πελάτες που θα το αγόραζαν καινούριο, ότι έχει διανύσει το πολύ 3 χιλιόμετρα μέχρι την παραλαβή του. Δηλαδή ρυθμιζόταν να δείχνει αυτό το νούμερο, ώστε κατά την παράδοση του αυτοκινήτου, το κοντέρ να έχει μηδενιστεί.

bmw z1 c
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Που σημαίνει με απλά λόγια πως η συγκεκριμένη Ζ1 δεν έχει κάνει ούτε τρία χιλιόμετρα από τότε που βγήκε από το εργοστάσιο. Δόθηκε στον Δανό οδηγό αγώνων του Le Mans, Jens Winther το 1990 και από τότε μέχρι το 2014 που το πήρε ο επόμενος ιδιοκτήτης δεν έχει κυκλοφορήσει καθόλου.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά, θα λέγαμε πως τα 86.250 ευρώ που πουλήθηκε τελικά μέσω δημοπρασίας από τον RM Sothebys, τα αξίζει και με το παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ