Αυτή είναι η πιο σπάνια Toyota GR Supra -Θα παραχθεί σε μόλις 3 αντίτυπα

Toyota GR Supra GT4 100 Edition

Με τη GR Supra GT4 100 Edition η Toyota γιορτάζει τα εκατό αντίτυπα της έκδοσης GT4 του εκρηκτικού της sportscar. Καθένα από τα τρία αντίτυπά της θα κοστίζει 220.000 ευρώ - όσο μία Porsche 911 Turbo.

Η GR Supra GT4 έτσι κι αλλιώς είναι ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται σε συλλέκτες. Όταν έφτασε στα 50 αντίτυπά της, το 2022, η Toyota παρουσίασε τη GT4 50 Edition σε 6 αντίτυπα, με κόστος 175.000 ευρώ το καθένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, η GR Supra GT4 100 Edition είναι ακόμη πιο σπάνια, καθώς μόλις τρεις συλλέκτες το ιαπωνικού εμβλητικού σπορ αυτοκινήτου θα μπορέσουν να την αποκτήσουν. Ένα προορίζεται για την Ευρώπη, ένα για την Αμερική και ένα για την Ασία, με τιμή 220.000 ευρώ για το καθένα.

Βασισμένη στη GR Supra GT4 Evo, η Edition 100 δεν έχει ομολογκασιόν για οδήγηση στο δρόμο και συνεπώς οι ιδιοκτήτες του μπορούν να την οδηγούν μόνο στην πίστα. Οι ιδιαιτερότητές της ξεκινούν από το πορτοκαλί χρώμα Plasma Orange και συνεχίζονται με τους ανασχεδιασμένους αεραγωγούς στον εμπρός προφυλακτήρα και στο καπό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλες παρεμβάσεις εντοπίζονται στα LED φωτιστικά σώματα, στα ανθρακονημάτινα καλύμματα των καθρεπτών, στην ακάλυπτη απόληξη της εξάτμισης και στο ραμμένο έμβλημα '100 Edition' στα καθίσματα - μαζί με την αντίστοιχη ένδειξη στη δεξιά άκρη του ταμπλό.

Η έκδοση Evo περιλαμβάνει τα τελευταίας γενιάς αμορτισέρ της KW, νέες αντιστρεπτικές δοκούς και επίσης το ειδικά ρυθμισμένο ABS. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν αλλαγές στον κινητήρα, τον Turbo εξακύλινδρο εν σειρά των 3.0 λίτρων της BMW που αποδίδει 450 ίππους και 660 Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου ZF οκτώ σχέσεων με padlles χειροκίνητης επιλογής των σχέσεων πίσω από το τιμόνι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ