Αυτή είναι η μοναδική Ferrari F40 Azzurro Hyperion στον κόσμο

Ferrari F40

Η Ferrari F40 πρωτοπαρουσιάστηκε το 1987 και ήταν ο απόγονος της 288 GTO. Παρόλο που κόστιζε σχεδόν πέντε φορές περισσότερο, σε σχέση με τον προκάτοχό της, η παραγωγή της έφτασε τις 1.311 μονάδες.

Ήταν για την εποχή της η ισχυρότερη και ταχύτερη δημιουργία της ιταλικής εταιρείας και πολύ ορθά σήμερα, θεωρείται ένα από τα πιο θρυλικά supercars που κατασκευάστηκαν ποτέ. Όταν κάποιο μοντέλο βγαίνει προς πώληση μέσω δημοπρασίας, το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τεράστιο και φυσικά η τιμή δεν αργεί να «εκτοξευτεί»… στα ουράνια.

ferrari f40 b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συλλεκτική αξία μιας Ferrari F40 βρίσκεται πάνω από το 1 εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται συνεχόμενη αύξηση στο κόστος που πρέπει να καταβάλλει κανείς για να την κάνει δική του. Αξίζει να αναφερθεί πως το 2022, πουλήθηκαν έξι αυτοκίνητα για περισσότερα από 2 εκατομμύρια και δύο από αυτά ξεπέρασαν ακόμα και τα 3 εκατομμύρια!

Το 2023, μόνο ένα μοντέλο άλλαξε χέρια για λιγότερο από 2 εκατομμύρια, ενώ εκτιμάται πως δεν αργεί η στιγμή που θα φτάσει και τα 4 εκατομμύρια. Είτε εργοστασιακή είτε βελτιωμένη, η F40, απλά και λαϊκά, πουλάει σαν… ζεστό ψωμί, ανεξαρτήτως χρώματος.

ferrari f40 c

Διότι εκτός του στάνταρ κόκκινου (Rosso Corsa), με το πέρασμα του χρόνου πολλοί ιδιοκτήτες θέλησαν να διαφοροποιηθούν, βάφοντάς το όχημά τους εκ νέου σε κάτι διαφορετικό. Η εικονιζόμενη για παράδειγμα και ίσως η μοναδική στον κόσμο Ferrari F40, που εντοπίστηκε στο Λονδίνο, διαθέτει το Azzurro Hyperion στο αμάξωμά της. Ένα ιστορικό χρώμα που συναντάται στη σύγχρονη California 812 και 360, αλλά και στα παλαιότερα 365 και Dino της δεκαετίας του ‘60

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ