Επίσημο: Αυτές είναι οι νέες Mercedes EQA και EQB

Mercedes EQA EQB

Τα δύο μικρότερα ηλεκτρικά SUV της Mercedes ανανεώθηκαν, εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριό τους με νέες σύγχρονες τεχνολογίες.

Στην ανανέωση των αμιγώς ηλεκτρικών EQA και EQB προχώρησε η Mercedes, εξοπλίζοντας τα δύο SUV της με ακόμα πιο σύγχρονες τεχνολογίες, που επιτρέπουν στα μοντέλα να κοιτάξουν με ακόμα μεγαλύτερες αξιώσεις στα μάτια τον ανταγωνισμό.

Η ανανέωση των μοντέλων ξεκινά αρχικά από το επίπεδο της εμφάνισης, όπου στο μπροστινό μέρος τους εντοπίζεται -από τον βασικό εξοπλισμό- η χαρακτηριστική μαύρη μάσκα της εταιρείας σε μοτίβο αστεριών, παρουσία και μιας λεπτής LED μπάρας που γεφυρώνει τους κεντρικούς προβολείς, ενώ υπάρχουν αλλαγές τόσο στα πίσω φώτα όσο και στους προφυλακτήρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes EQB

Ο βασικός εξοπλισμός της καμπίνας περιλαμβάνει μια νέα κεντρική οθόνη αφής 10,25” που χρησιμοποιείται τη τελευταία γενιά του συστήματος MBUX, η οποία φέρει τρία μοτίβα απεικόνισης (subtle/sporty/classic), 10 επιλογές χρωμάτων και διακρίνεται για τις μόλις λίγες κινήσεις που απαιτούνται για την περιήγηση στην ενότητα που επιθυμεί ο οδηγός.

Mercedes EQA

Τα κινητά τηλέφωνα πλέον συνδέονται ασύρματα με το Apple CarPlay και το Android Auto, το σύστημα voice assistant έχει αναβαθμιστεί και προαιρετικά διατίθεται ηχοσύστημα Burmester που διαθέτει την καθηλωτική εμπειρία ήχου Dolby Atmos.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συστήματα όπως το Active Distance Assist Distronic για τη διαχείριση της ταχύτητας και η πλοήγηση επαυξημένης πραγματικότητας μπορούν να ενσωματωθούν στις EQA και ΕQB μετά την αγορά τους μέσω συνδρομητικού προγράμματος, την ίδια ώρα που έχουν γίνει αναβαθμίσεις στη δέσμη αισθητήρων για τη βελτιστοποίηση συστημάτων όπως η Διατήρηση στη Λωρίδα Κυκλοφορίας.

Mercedes EQA

Σε επίπεδο εκδόσεων κινητήρων και μπαταριών, η γκάμα της EQA έχει παραμείνει ίδια, με τη βάση της γκάμας να καταλαμβάνει η 250 των 190 ίππων, ενώ ακολουθεί η 250+ με ίδια ισχύ και οι τετρακίνητες 300 4Matic των 228 PS και 350 4Matic των 292 PS. Σημειώνεται ότι η μέγιστη αυτονομία έχει αυξηθεί στα 560 χλμ. (στην έκδοση 250+) χάρη σε κάποιες βελτιώσεις στην αεροδυναμική σχεδίαση του SUV.

Όσον αφορά στην EQB η βασική έκδοση είναι η προσθιοκίνητη 250+ των 190 ίππων η οποία ενσωματώνει μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 70,5 kWh με αυτονομία που έχει αυξηθεί κατά 33 χιλιόμετρα, φτάνοντας πλέον τα 536 χλμ. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes EQA

Οι υπόλοιπες εκδόσεις της EQB είναι οι τετρακίνητες EQB 300 (228 PS) και EQB 350 (292 PS) που επίσης έχουν αυξημένη αυτονομία στα 448 χλμ.

Οι ανανεωμένες EQA και EQB θα είναι διαθέσιμες για παραγγελία από το προσεχές Φθινόπωρο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του 2024.

Mercedes EQB
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ