Αττική Οδός: Περνούν τα διόδια χωρίς να πληρώνουν -H στιγμή που η μπάρα χτυπάει παράνομο αναβάτη

μοτοσικλέτες διόδια αττικής Οδού

Μοτοσικλετιστές περνούν από τα διόδια της Αττικής Οδού δίχως να πληρώσουν, με την μπάρα να χτυπάει τον συνεπιβάτη ενός δίκυκλου.

Καλά κρατεί το κίνημα «Δεν Πληρώνω» στους σταθμούς διοδίων της χώρας μας, με πολλούς οδηγούς να συνεχίζουν να αρνούνται πεισματικά να καταβάλουν το προβλεπόμενο τέλος.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και πέρα από την οικονομική ζημιά που προκαλεί στους παραχωρησιούχους, θέτει και σε κίνδυνο τους παραβάτες οδηγούς.

Ενδεικτικό είναι ένα βίντεο που καταγράφηκε σε σταθμό διοδίων της Αττικής Οδού και καταδεικνύει τη μέθοδο που επιστρατεύουν πολλοί αναβάτες μοτοσικλετών προκειμένου να γλιτώσουν την όποια οικονομική επιβάρυνση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως βλέπουμε, δύο μοτοσικλέτες περιμένουν καρτερικά πίσω από ένα ΙΧ, ο οδηγός του οποίου εκτελεί συναλλαγή με τον υπάλληλο ενός σταθμού.

Μόλις ανοίγει η μπάρα και περνά από αυτή το προπορευόμενο ΙΧ, οι μοτοσικλέτες επιταχύνουν, επιχειρώντας να προλάβουν το κλείσιμο της μπάρας.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συμβαίνει, μιας και η μπάρα χτυπάει τον συνεπιβάτη της προπορευόμενης μοτοσικλέτας, η οποία συνεχίζει κανονικά την πορεία της, ακολουθούμενη από το έτερο δίκυκλο.

Αμφότεροι οι οδηγοί των δίκυκλων κάνουν χρήση αναδιπλούμενων βάσεων πινακίδων κυκλοφορίας, σε μια προσπάθεια να αποκρύψουν τα ίχνη τους από τα τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων, επιβεβαιώνοντας το πρόσφατο δημοσίευμα του carandmotor.gr σχετικά με τη μεγάλη… συμπάθεια που έχουν πολλοί μοτοσικλετιστές στο εν λόγω αξεσουάρ που τους καθιστά «αόρατους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διέλευση από τους σταθμούς δίχως την καταβολή του τέλους διοδίων αποτελεί μια πρακτική που είναι δημοφιλής και σε μια μεγάλη μερίδα οδηγών ΙΧ.

Αυτοί είτε «κολλάνε», όπως οι μοτοσικλετιστές στο βίντεο, πίσω από προπορευόμενα οχήματα σε λωρίδες με εισπράκτορα και εκμεταλλεύονται το χρόνο που μεσολάβει από το άνοιγμα μέχρι το κλείσιμο της μπάρας, είτε ακολουθούν δίχως να κόβουν ταχύτητα τα οχήματα με πομποδέκτη στις ειδικές λωρίδες.

Όπως ορίζεται στην παρ. 10 του Άρθρου 29 (Κίνηση οχημάτων σε αυτοκινητόδρομους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας και σήραγγες) του ΚΟΚ, όσοι διέρχονται από αυτοκινητόδρομο δίχως την καταβολή διοδίων τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ