Ο ατσαλένιος γίγαντας των ωκεανών «έδεσε» στην Αλεξανδρούπολη -Τι μεταφέρει

Liberty Pride

Ένα από τα μεγαλύτερα οχηματαγωγά πλοία του πλανήτη βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας και ειδικότερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου και θα ξεφορτώσει το πολύτιμο φορτίο του.

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέπλευσε το Σάββατο 4 Μαρτίου ένα από τα μεγαλύτερα οχηματαγωγά πλοία στον πλανήτη. Ο λόγος για το Liberty Pride, το οποίο κατασκευάστηκε το 2009, φτάνοντας σε μήκος τα 200 μέτρα και δυνατότητα μεταφοράς φορτίου με μέγιστο βάρος 21.233 τόνων.

Αυτό καθιστά το αμερικανικής προελεύσεως οχηματαγωγό πλοίο ως ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του, γεγονός που με τη σειρά του το κατέστησε ως το ιδανικό για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μεταφορά του στρατιωτικού υλικού πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη διενέργεια δύο μεγάλων νατοϊκών ασκήσεων που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα σε Βουλγαρία και Ρουμανία, με φόντο τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Liberty Pride

Το Liberty Pride έφτασε στην Αλεξανδρούπολη από το λιμάνι του Τσάρλεστον και βρίσκεται ήδη εν πλω, στο κεντρικό Αιγαίο, με προορισμό το Πορτ Σαϊντ της Αιγύπτου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει τεράστια ποσά για τη δημιουργία τεράστιων οχηματαγωγών, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν με τον πλέον αποδοτικό και βιώσιμο τρόπο οχήματα στις τέσσερες γωνιές του πλανήτη.

Η μαζική μεταφορά οχημάτων θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να περιορίσουν τον αριθμό των μονάδων κατασκευής που διαθέτουν ανά τον κόσμο και να δημιουργήσουν τις απαραίτητες για την κερδοφορία τους οικονομίες κλίμακας.

Βέβαια, κατά καιρούς, έχουν προκύψει και ατυχέστατα περιστατικά, με διασημότερο όλων το ναυάγιο του Felicity Ace, το οποίο βυθίστηκε οδηγώντας στην ολοκληρωτική καταστροφή σχεδόν 4.000 καινούργια αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ