Μεγάλη έκπτωση στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τα γρήγορα τρένα – Ποιοι θα πληρώσουν μισό εισιτήριο;

νέα τρένα οσε

Ένα νέο εκπτωτικό πρόγραμμα εγκαινιάζει η Hellenic Train ενόψει ΔΕΘ, με μεγάλους κερδισμένους τους φοιτητές. Δείτε πώς διαμορφώνονται οι τιμές.

Για τα καλά στη ζωή όσων ταξιδεύουν με τρένο έχουν μπει τα «ασημένια βέλη» που φέρνουν πιο κοντά την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη, εκτελώντας το συγκεκριμένο δρομολόγιο σε λιγότερο από 4 ώρες.

Η τιμή εισιτηρίου απλής μετάβασης για το Αθήνα-Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 65 ευρώ για όσους επιλέξουν την Α’ θέση και μειώνεται στα 55 ευρώ για όσους κάνουν χρήση της Β’ θέσης.

Όσον αφορά το Αθήνα-Λάρισα, το εισιτήριο κοστίζει 48,60 ευρώ και 41,50 ευρώ για την Α’ και Β’ θέση αντίστοιχα, ενώ για το Λάρισα-Θεσσαλονίκη είναι 25,4 ευρώ (Α’ θέση) και 22,10 ευρώ (Β’ θέση).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέα έκπτωση για όσους πάνε… ΔΕΘ

Με ανακοίνωσή της, η Hellenic Train – και ενόψει της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης- προσφέρει 20% έκπτωση για όσους επιβάτες επιλέξουν να ταξιδέψουν με τα σύγχρονα τρένα ETR470 από το κέντρο της Αθήνας και της Λάρισας προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης και αντίστροφα, για το χρονικό διάστημα από τις 6 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Επομένως, οι τιμές εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

- A’ θέση: 52 ευρώ Αθήνα-Θεσσαλονίκη, 20,30 ευρώ Λάρισα - Θεσσαλονίκη
- Β’ θέση: 44 ευρώ Αθήνα- Θεσσαλονίκη, 17,7 ευρώ Λάρισα - Θεσσαλονίκη

Παράλληλα για το ίδιο χρονικό διάστημα παρέχεται έκπτωση 50% σε ΑμεΑ και σε πολύτεκνους, έκπτωση 50% ή 25% σε φοιτητές (ισχύει για εισιτήρια Β’ θέσης), ή εκπτώσεις και σε άλλες ειδικές κατηγορίες επιβατών.

Αυτό σημαίνει ότι ένας φοιτητής που μετακινείται από τον τόπο κατοικίας του (Θεσσαλονίκη) στην έδρα της σχολής του (Αθήνα) αντίστροφα επωφελείται από έκπτωση 50%. Αντί, λοιπόν, για 55 ευρώ, θα πληρώσει 27,5 ευρώ.

Σημειώνεται ότι εδώ και λίγη ώρα, η ιστοσελίδα της Hellenic Train - απ' όπου μπορεί κανείς να «κλείσει» τα εισιτήριά του - έχει επικαιροποιηθεί και επομένως εμφανίζονται οι τιμές με την έκπτωση.

Hellenic Train Card

Υπενθυμίζεται ότι η Hellenic Train έχει εγκαινιάσει το Πρόγραμμα Εγγραφής “ΜΕΛΟΥΣ HELLENIC TRAIN – HT CARD” που αφορά τα ταξίδια με τα ETR τρένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μία ψηφιακή κάρτα η οποία προσφέρεται δωρεάν με την εγγραφή ως μέλος και απευθύνεται σε όλους τους επιβάτες οι οποίοι προβαίνουν σε αγορά εισιτηρίου τόσο ηλεκτρονικά (web και mobile app) όσο και στα κατά τόπους εκδοτήρια της HELLENIC TRAIN.

Μέσω της HT Card, η ΗELLENIC TRAIN προσφέρει σε όλους τος επιβάτες που θα την επιλέξουν, έκπτωση 15% επί της τιμής του κανονικού εισιτηρίου Θέση Α΄/Θέση Β’ στα ETR τρένα.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι εκπτώσεις του προγράμματος πιστότητας με την HT Card ή την HT Business Card δεν συνδυάζονται με άλλες εκπτώσεις.

Υπενθυμίζεται οτι οι αμαξοστοιχίες ETR470 διαθέτουν 9 βαγόνια, ένα εκ των οποίων είναι εστιατόριο και μπαρ, 3 βαγόνια πρώτης θέσης και 5 οικονομικής. Κάθε αμαξοστοιχία μπορεί να μεταφέρει έως και 475 επιβάτες και περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις, για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι, βελτιώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ