Αθήνα-Λευκάδα σε 3 ώρες – Πότε θα είναι έτοιμος ο νέος αυτοκινητόδρομος;

Άκτιο Αμβρακία

Ολοκληρώνεται ένα ακόμα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο-Αμβρακία, ο οποίος θα καταστήσει πιο εύκολο το ταξίδι Αθήνα-Λευκάδα.

Θέμα ημερών αποτελεί η παράδοση της παράκαμψης Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία, μιας και η πρόοδος του έργου έχει φτάσει σε ιδιαίτερα προχωρημένα επίπεδα.

Όπως γνωστοποίησε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, «σε λίγες μέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία η παράκαμψη της Αμφιλοχίας. Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Δημιουργούμε νέες προοπτικές για το τόπο μας. Προχωράμε μπροστά με έργα.». Σημειώνεται ότι πιθανή ημερομηνία παράδοσης του έργου είναι η Πέμπτη, 21 Ιουλίου.

Η παράκαμψη της Αμφιλοχίας αποτελεί ένα τμήμα 17 χλμ. που ξεκινά από τη σύνδεση με την Ιόνια Οδό τον Κόμβο Αμβρακίας στο Σαμάρι, μέχρι τον κόμβο Δρυμού – Λουτρακίου στη διασταύρωση για Άγιο Βάρβαρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράκαμψη συνιστά ένα νευραλγικής σημασίας έργο για την περιοχή, το οποίο θα δώσει τέλος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα εντός της Αμφιλοχίας. Αυτό παρατηρείται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω των ορδών οχημάτων από και προς τις ακτές της δυτικής Ελλάδας και τα νησιά του Ιονίου. Επιπροσθέτως, είναι δεδομένο ότι θα μειωθεί και η διάρκεια του ταξιδιού Αμβρακία-Άκτιο.

Αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία (μέρος του οποίου είναι η παράκαμψη Αμφιλοχίας) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα στη Δυτική Ελλάδα, με το συνολικό μήκος του να ανέρχεται στα 48,5 χλμ.

Τον Απρίλιο του 2019 δόθηκαν στην κυκλοφορία τα πρώτα 14 χλμ. (ξεκινά περίπου 1,5 χιλιόμετρο μετά την Υποθαλάσσια Σήραγγα Ακτίου-Πρέβεζας και καταλήγει στην Βόνιτσα, στο ύψος του κόμβου με την Πάλαιρο), κάτι που σημαίνει ότι μόλις παραδοθεί η Παράκαμψη Αμφιλοχίας (17 χλμ.), θα λειτουργούν συνολικά τα 31 εκ των συνολικά 48,5 χλμ. και θα απομένουν περί τα 17 χλμ., κυρίως στο τμήμα Βόνιτσα-Δρυμός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, το έργο στο σύνολό του θα δοθεί στην κυκλοφορία εντός του 2023.

Μεγαλύτερη κερδισμένη θα είναι η Λευκάδα, μιας και ο χρόνος ταξιδιού από την Αθήνα προς το Ιόνιο νησί – και αντίστροφα- θα μειωθεί κατά περίπου 1 ώρα, και έτσι το ταξίδι δεν θα υπερβαίνει τις 3 ώρες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ