Αυτά είναι τα 5 μεγάλα οδικά έργα που αναβαθμίζουν τη Δυτική Ελλάδα

Νέοι οδικοί άξονες δυτική ελλάδα 2022

Οδικά έργα που αναβαθμίζουν την ασφάλεια και κάνουν ταχύτερες τις μετακινήσεις υλοποιούνται στη Δυτική Ελλάδα. Ποια είναι αυτά.

Έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ που αφορούν ένα ευρύ φάσμα υποδομών, όπως είναι ο σιδηρόδρομος, οι οδικοί άξονες και οι αντιπλημμυρικές επεμβάσεις υλοποιούνται στη Δυτική Ελλάδα, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στην ημερίδα με τίτλο: «Έργα και Υποδομές στη Δυτική Ελλάδα».

Όσον αφορά τα οδικά έργα που αναβαθμίζουν την ασφάλεια και κάνουν ταχύτερες τις μετακινήσεις, ο Υφυπουργός Υποδομών εστίασε στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα-Πύργος» που πλέον κατασκευάζεται και σήμερα υπάρχουν και πάλι στημένα εργοτάξια.

Σε 36 μήνες θα δοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα 56 χλμ. από τον Πύργο και τέσσερις μήνες μετά ο αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί στο σύνολό του στους πολίτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το μήκος του νέου οδικού άξονα θα ανέρχεται σε 74,8 χλμ. εκ των οποίων τα 13 χλμ. θα αφορούν τη διαπλάτυνση του οδικού δικτύου και τα 61,8 χλμ. θα είναι αποτέλεσμα νέας χάραξης.

Τα άλλα έργα που αλλάζουν τη Δυτική Ελλάδα:

Άκτιο – Αμβρακία και σύνδεση με Ιόνια Οδό: Το έργο στο σύνολό του αναμένεται να ολοκληρωθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία το 2023.

Παράκαμψη Αμφιλοχίας: Μέσα στο καλοκαίρι οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους το τμήμα αυτό του έργου Άκτιο – Αμβρακία, που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Σύνδεση Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας: Η οδική σύνδεση θα πραγματοποιείται μέσω του τμήματος Άκτιου – Αγίου Νικολάου, μήκους 5 χλμ. και Βόνιτσας – Λευκάδας, μήκους 16 χλμ. Το έργο ολοκληρώνεται στα τέλη του καλοκαιριού του 2023.

Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης: Το έργο που έχει αναλάβει η INTERKAT ολοκληρώνεται στο τέλος του 2022. Αφορά στην αναβάθμιση τμήματος της οδού Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης της Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, με συνολικό μήκος μετά την ολοκλήρωσή του 8,40 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έκανε γνωστό ο Υφυπουργός Υποδομών «έχουν ανατεθεί και προχωρούν οι μελέτες για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, έργο που αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή».

Αναβάθμιση κόμβου στο Κομπότι: Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες προκειμένου να εξυπηρετείται η κυκλοφορία και από τα Ιωάννινα προς το Μενίδι.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Υποδομών, «σκοπός είναι να προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερα έργα στη Δυτική Ελλάδα και σε παρεμβάσεις που ζητούν χρόνια οι κάτοικοι».

Δυτική Ελλάδα δρόμοι

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ