Αστυνομικά drones πάνω από τα κεφάλια όσων οδηγών μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα - Πού βρίσκονται

drones troxaia

Μη επανδρωμένα ενάερια μέσα επιστρατεύουν στη Ρωσία, βάζοντας στο στόχαστρο όσους εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Hi-tech εξοπλισμό έχει επιστρατεύει η Διεύθυνση Τροχαίας της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, με στόχο να ενισχύσει την οδική ασφάλεια, αποθαρρύνοντας τους ασυνείδητους οδηγούς.

Πρόκειται για υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα τετρακόπτερα που πετούν πάνω το αστικό οδικό δίκτυο, βάζοντας στο στόχαστρο τους οδηγούς που εισέρχονται στο αντίθευτο ρεύμα των δρόμων, θέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

«Η είσοδος σε μια λωρίδα που προορίζεται για τα αντίθετα διερχόμενα οχήματα αποτελεί μια επικίνδυνη και ριψοκίνδυνη μανούβρα. Πολλές φορές, μάλιστα, συνδέεται με την υπερβολική ταχύτητα, και κατά συνέπεια, όταν τα αυτοκίνητα συγκρούονται, η δύναμη κρούσης αυξάνεται, με τις συνέπειες να είναι οδυνηρές», ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η διεύθυνση τροχαίας της Αγίας Πετρούπολης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
drones τροχαία ρωσία παραβάσεις

Η Τροχαία, επίσης, σημείωσε ότι χάρη στην πτήση τετρακόπτερων, τα οποία εποπτεύουν το οδικό δίκτυο, έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, με τα ατύχηματα να μειώνονται σε σημαντικό βαθμό.

Τους πρώτους 8 μήνες του 2022, στην περιοχή της Άγιας Πετρούπολης συνέβησαν 219 τροχαία ατυχήματα λόγω υπαιτιότητας των οδηγών αυτοκινήτων που εισήλθαν στην αντίθετη λωρίδα.

drones τροχαία ατυχήματα στη Ρωσία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά τραυματίστηκαν 373 άτομα και 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο αριθμός των νεκρών σε αυτά τα τροχαία δυστυχήματα μειώθηκε κατά 11,8%.

drones τροχαία ρωσία παραβάσεις

Σημειώνεται ότι στα μη επανδρωμένα εναέρια μέσα (κοινώς γνωστά και ως drones) έχει στραφεί -μεταξύ άλλων- και η Ισπανία η οποία αυτή τη στιγμή διαθέτει 39 συνολικά drones εκ των οποίων τα 16 χρησιμοποιούνται απλά για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα 23 για την καταγραφή παραβάσεων. 

Drones που ρίχνονται στη μάχη για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων απαντώνται και στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2020, παραδόθηκαν στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης από τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» Σταύρο Πολέντα, δύο μη επανδρωμένα εναέρια μέσα (drones).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχετική ανακοίνωση είχε γνωστοποιηθεί ότι ο τεχνολογικός εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί στην ενίσχυση του έργου πρόληψης, αποτροπής και διερεύνησης των τροχαίων δυστυχημάτων, ενισχύοντας έτσι το έργο των υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ