«Ασανσέρ» οι τιμές στα Tesla - Μετά τις μειώσεις, έρχονται αυξήσεις

Tesla Range

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε αυξήσεις σχεδόν σε όλα τα μοντέλα της.

Η Tesla αύξησε τις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων Model S, X και Y τις ΗΠΑ κατά μονοψήφια ποσοστά, ωστόσο οι τιμές εξακολουθούν να είναι σημαντικά χαμηλότερες από ό,τι στην αρχή του έτους.

Ειδικότερα η εταιρεία αύξησε τις τιμές για όλες τις παραλλαγές των ακριβότερων οχημάτων της Model S και X κατά 1.000 δολάρια, ενώ οι τιμές όλων των εκδόσεων Model Y αυξήθηκαν κατά 250 δολάρια. Αυτά αντιπροσωπεύουν αύξηση περίπου 0,5% έως 1,1% από τις τελευταίες αλλαγές στην τιμή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή είναι η δεύτερη αύξηση των τιμών για τα αυτοκίνητα Model S, Model X και Model Y από τις 19 Απριλίου, όταν η Tesla μείωσε για τελευταία φορά τις τιμές για ορισμένα από τα αυτοκίνητά της στις ΗΠΑ. Δεν υπήρξαν αλλαγές στις τιμές του φθηνότερου αυτοκινήτου της, που δεν είναι άλλο από το Model 3.

Η Tesla έχει μειώσει τις τιμές παγκοσμίως από τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένων έξι φορές στις ΗΠΑ, επιδιώκοντας να αυξήσει τον όγκο των πωλήσεων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Elon Musk, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι πρόθυμη να θυσιάσει το περιθώριο κέρδους για τον όγκο των πωλήσεων, αλλά προσπαθούσε επίσης να αυξήσει τις τιμές σε όποια μοντέλα μπορούσε.

Ακόμη και μετά την πρόσφατη αύξηση των τιμών, τα βασικά μοντέλα των αυτοκινήτων S και X παραμένουν φθηνότερα κατά 16% και 19% αντίστοιχα στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με τις αρχές του έτους, ενώ η έκδοση μεγάλης εμβέλειας του Model Y είναι περίπου 23% φθηνότερη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μοντέλο S κοστολογείται τώρα στα 88.490 δολάρια, ενώ το μοντέλο X έχει τιμή 98.490 δολάρια. Οι εκδόσεις υψηλότερης απόδοσης και των δύο αυτών μοντέλων αξίζουν τώρα 108.490 δολάρια. Οι τιμές του Model Y, των παραλλαγών μεγάλης εμβέλειας και απόδοσης είναι 47.490 δολάρια, 50.490 δολάρια και 54.490 δολάρια, αντίστοιχα.

Επίσης η Tesla στην Ιαπωνία άρχισε να δέχεται παραγγελίες για τη ναυαρχίδα της, Model S, και το σπορ όχημα χρήσεως Model X.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ