Τρία μυστηριώδη και ξεχασμένα Tesla Roadster πωλούνται για 2 εκατ. δολάρια

Tesla Roadsters China

Τρία ολοκαίνουρια και προφανώς μεγάλης συλλεκτικής αξίας πρωτογενή Tesla Roadster βρέθηκαν μέσα σε containers 13 χρόνια μετά την παραγωγή τους. Πώς, όμως, ξέμειναν ξεχασμένα σε κάποιο λιμάνι της Κίνας;

Τα τρία αυτά Tesla Roadster της πρώτης γενιάς είναι τα τρία τελευταία αντίτυπα ενός αυτοκινήτου που αναμφίβολα είναι ήδη άκρως συλλεκτικό. Δεν παραδόθηκαν ποτέ στον αρχικό αγοραστή τους και έμειναν για χρόνια μέσα στα containers, ώσπου πρόσφατα ανακαλύφθηκαν και τώρα -13 χρόνια μετά την παραγωγή τους- κάποιος κατέθεσε προσφορά ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να τα εντάξει στη συλλογή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερευνόντας το θέμα, η εταιρεία Gruber Motors -που έχει αναλάβει την εμπορική αξιοποίηση των τριών αυτών Tesla- ανακάλυψε ότι αγοράστηκαν από μία εταιρεία που φιλοδοξούσε να τα αποσυναρμολογήσει και να τα μελετήσει, στο πλαίσιο των σχεδίων της να γίνει κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να ανταγωνιστεί την Tesla.

Συνεπώς, τα αυτοκίνητα προοριζόταν να παραδοθούν σε ένα κέντρο έρευνας και εξέλιξης κάπου στην Κίνα, για λογαριασμό της «ανερχόμενης» αυτής κινεζικής εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων. Όμως, πριν ολοκληρωθεί η παράδοση των αυτοκινήτων, η εταιρεία κήρυξε πτώχευση.

Η Gruber Motors αναφέρει πως «το 2010 το Tesla Roadster ήταν ένα προηγμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πριν καν εμφανιστεί το Model S, και είχε τεράστια αξία να το έχει στην κατοχή της μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Ωστόσο, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ - καλύπτεται και από ένα ακόμη πέπλο μυστηρίου: η αρχική παραγγελία δεν περιλάμβανε τρία, αλλά τέσσερα Tesla Roadster. Κι ενώ στα containers βρέθηκαν οι τροχοί, οι πόρτες, τα φωτιστικά σώματα και άλλα εξαρτήματα του τέταρτου αυτού Roadster, δεν βρέθηκε το σασί του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο μυστήριο δεν έχει λυθεί ακόμα, αλλά παρόλα αυτά η Gruber Motors δέχθηκε αρκετές προσφορές για την αγορά των τριών πλήρως συναρμολογημένων και άθικτων αυτοκινήτων που βρίσκονταν στα containers. Η κορυφαία προσφορά ήταν για 2 εκατομμύρια δολάρια, που είναι αρκετά γενναία αν σκεφτεί κανείς ότι δεν πρόσφατη δημοπρασία ένα ίδιο Tesla Roadster -σε άψογη κατάσταση- βγήκε με αρχική τιμή 151.000 δολάρια.

Επίσης, η υψηλότερη τιμή πώλησης που έχει πετύχει ένα Tesla Roadster (και Tesla γενικώς) είναι περίπου 225.000 ευρώ. Ίσως η μυστηριώδης ιστορία πίσω από τα τρία αυτά αυτοκίνητα και τα μηδενικά τους χιλιόμετρα να τους προδίδουν πολύ μεγαλύτερη αξία.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ