Μαζικές απολύσεις στην Tesla - Τι ανακοίνωσε ο Elon Musk

Elon Musk Tesla 1

Ο Elon Musk θέλει να περικόψει το 10% των θέσεων εργασίας στην Tesla και θα διακόψει όλες τις προσλήψεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έστειλε ένα email σε στελέχη των εταιρειών του που αναφέρει ότι έχει κακό προαίσθημα για την οικονομία και θέλει να περικόψει περίπου το 10% των θέσεων εργασίας παγκοσμίως στην Tesla. Την είδηση φέρνει στο φως το Reuters, που έχει γνώση του περιεχομένου της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Elon Musk Tesla 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το email, που εστάλη την Πέμπτη με τίτλο “Παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως”, ήρθε δύο ημέρες αφότου ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και CEO της Tesla είπε στο προσωπικό του να επιστρέψει στον χώρο εργασίας ή να φύγει. Ταυτόχρονα, προειδοποίησε και τα αφεντικά άλλων επιχειρήσεων για τους κινδύνους της παγκόσμιας ύφεσης.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της SEC, η Tesla απασχολούσε μέχρι τα τέλη του 2021 σχεδόν 100.000 άτομα στην εταιρεία και τις θυγατρικές της. Με την δημοσιοποίηση του email από το Reuters, οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν σχεδόν 3% στις προκαταρκτικές συναλλαγές των Η.Π.Α. την Παρασκευή και η μετοχή της που είναι εισηγμένη στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 3,6%.

Μέχρι στιγμής, η ζήτηση για αυτοκίνητα Tesla και άλλα ηλεκτρικά οχήματα παραμείνει ισχυρή και πολλοί από τους παραδοσιακούς δείκτες ύφεσης, συμπεριλαμβανομένων των αυξανόμενων αποθεμάτων και κινήτρων των αντιπροσώπων στις Η.Π.Α., δεν έχουν υλοποιηθεί.

Elon Musk Tesla 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Tesla όμως δυσκολεύτηκε να επανεκκινήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη μετά τα lockdown λόγω του COVID-19, καθώς επέβαλαν δαπανηρές διακοπές παραγωγής στο εργοστάσιο. Μάλιστα, ορισμένοι αναλυτές μείωσαν τους εμπορικούς στόχους της Tesla πρόσφατα, προβλέποντας πιο αργές παραδόσεις λόγω των κινεζικών lockdown και της απώλειας στην παραγωγή του εργοστασίου της στη Σαγκάη. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο hub που προμηθεύει ηλεκτρικά αυτοκίνητα την Κίνα και πρωτοστατεί στις εξαγωγές., ενώ η εγχώρια αγορά αντιπροσωπεύει κάτι παραπάνω από το 1/3 των παγκόσμιων πωλήσεων της Tesla για την χρονιά που μας πέρασε.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ