Αποκάλυψη για τη Mercedes Vision AMG

mercedes vision amg

Η Mercedes έδωσε στο φως της δημοσιότητας ένα επιθετικής σχεδίασης πρωτότυπο, το οποίο αποτελεί προπομπό ενός πανίσχυρου ηλεκτρικού μοντέλου.

Στην αποκάλυψη της πρωτότυπης Mercedes Vision AMG που προλογίζει την άφιξη ενός μοντέλου το οποίο θα διατεθεί στην αγορά το 2025 για να διασταυρώσει τα ξίφη της με την Porsche Taycan προχώρησε η εταιρεία από τη Στουτγάρδη.

Το επερχόμενο μοντέλο θα είναι το πρώτο που θα βασίζεται στην πρωτοποριακή πλατφόρμα AMG.EA - μια αρχιτεκτονική που περιλαμβάνει ένα συμπαγές πακέτο μπαταριών το οποίο επιτρέπει στη Mercedes να προσδώσει στο αυτοκίνητο μια ιδιαίτερα αθλητική σιλουέτα.

mercedes vision amg
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η μπαταρία θα αποτελεί μέρος της δομής του αμαξώματος, προσφέροντας στο ηλεκτρικό δημιούργημα το χαμηλότερο κέντρο βάρους συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο της μάρκας.

Εμφανισιακά η Mercedes Vision AMG ξεχωρίζει για το χαμηλωμένο ρύγχος της όπου δεσπόζει η γνώριμη μάσκα Panamericana με 10 κάθετες φωτιζόμενες ράβδους. Τα φουσκωμένα φτερά όπου τοποθετούνται και οι κεντρικοί προβολείς (ανά τριάδες σε σχήμα αστεριών) υποδηλώνουν τη σπορ υπόσταση του αυτοκινήτου, ενώ επιπλέον δόσεις δυναμισμού προσθέτει η τύπου liftback «ουρά».

Μια λεπτή φωτεινή λωρίδα αγκαλιάζει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, γεφυρώνοντας τους πίσω τροχούς, με τον διαχύτη να κοσμείται από φωτιζόμενες ψευδοεξατμίσεις.

mercedes vision amg

Δείγμα ριζοσπαστικής και αντισυμβατικής προσέγγισης αποτελούν και τα frameless παράθυρα που είναι ντυμένα στο χρώμα του αμαξώματος, Alubeam, ενώ είναι αδύνατον να αγνοηθούν οι επιβλητικοί τροχοί, οι κάμερες στη θέση των πλευρικών καθρεπτών, αλλά και η παντελής απουσία χειρολαβών στις πόρτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
mercedes vision amg

Πληροφορίες για τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου δεν αναφέρονται, αλλά η Mercedes υπενθυμίζει στους φίλους της πως θα ενσωματώνονται οι ηλεκτροκινητήρες της YASA, μιας βρετανικής startup η οποία εδώ και λίγους μήνες βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τα ηλεκτρομοτέρ αξονικής ροής της YASA είναι επίπεδα, πιο ελαφριά και από πιο αποδοτικά από τους υπόλοιπους κινητήρες της αγοράς, ενώ προορίζονται αποκλειστικά για την πλατφόρμα AMG.EA.

mercedes vision amg
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με υψηλότερη πυκνότητα ισχύος και συνεχή παροχή ροπής θα επαναπροσδιορίσουμε το μέλλον των οδηγικών επιδόσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Philipp Schiemer, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-AMG.

mercedes vision amg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ