Αποκάλυψη για το νέο Renault Scenic -Ένα SUV για όλη την οικογένεια

Renault Scenic 2024

Μετά από μια διαδρομή 27 ετών, το δημοφιλέστερο MPV της ευρωπαϊκής αγοράς μετασχηματίζεται σε ένα σύγχρονο SUV διατηρώντας τις αρετές ενός αυτοκινήτου που απευθύνεται σε όλα τα μέλη μιας οικογένειας.

Τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου επέλεξε η Renault για την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Scenic. Ενός μοντέλου που εγκαταλείπει τον πολυχρηστικό χαρακτήρα του για χάρη ενός πιο περιπετειώδους και δυναμικού προφίλ.

Με λίγα λόγια το Renault Scenic μετασχηματίζεται σε ένα όχημα ελευθέρου χρόνου, διατηρώντας παρ’ όλα αυτά την άνεση και την ευρυχωρία που οφείλει να προσφέρει ένα MPV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα, λοιπόν, από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό και τις εξίσου επιβλητικές διαστάσεις -το μήκος φτάνει 4,47 μέτρα- το νέο Renault Scenic διακρίνεται για έναν ακόμα λόγο.

Για την ηλεκτροκίνητη φύση του που το καθιστά έτοιμο να ταξιδέψει στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον της αυτοκίνησης.


Ειδικότερα, το νέο Renault Scenic θα προσφέρεται σε δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, με την πρώτη να αποδίδει 170 ίππους και 280 Nm ροπής και τη δεύτερη να φτάνει τους 220 ίππους και τα 300 Nm ροπής.

Δύο θα είναι και οι επιλογές ως προς τη χωρητικότητα των μπαταριών, με τη βασική διαμόρφωση να εφοδιάζεται με συσσωρευτές ιόντων-λιθίου 60 kWh και να προσφέρει αυτονομία 420 χιλιομέτρων και τη δεύτερη να εξασφαλίζει χάρη στα 87 kWh των μπαταριών αυτονομία 620 χιλιομέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιστρέφοντας στους διαθέσιμους χώρους, τα 545 λίτρα του διαμερίσματος των αποσκευών πιστοποιούν την πρακτικότητα που εξακολουθεί να διακρίνει τη γαλλική πρόταση, παρά το γεγονός ότι φλερτάρει πλέον με τον εκδρομικό χαρακτήρα ενός SUV.

Άλλωστε πλήθος αποθηκευτικών χώρων για μικροαντικείμενα συναντά κανείς και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, επεκτείνοντας κατά 38,7 λίτρα τις αποθηκευτικές δυνατότητες του γαλλικού μοντέλου.

Tο νέο Renault Scenic αναμένεται στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024, διεκδικώντας μια θέση δίπλα στο επίσης ηλεκτροκίνητο Megane E-Tech.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ