Αποκάλυψη για το νέο Polestar 2

Αποκάλυψη για το νέο Polestar 2, 2023

Στην αποκάλυψη του ανανεωμένου και αμιγώς ηλεκτρικού Polestar 2 προχώρησε η σουηδική εταιρεία, το οποίο έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το υπάρχον.

Σημαντική αναβάθμιση στη συνολική του απόδοση με νέους ηλεκτρικούς κινητήρες, νέες αποδοτικότερες συστοιχίες μπαταριών αλλά και αισθητικές αλλαγές φέρει μεταξύ άλλων το ανανεωμένο 5θυρο Polestar 2, με το 5θυρο fastback των Σουηδών.

Εξωτερικά οι αλλαγές έναντι του υπάρχοντος Polestat 2, που παρουσιάστηκε το 2019, εντοπίζονται αρχικά στο εμπρός μέρος, με την υιοθέτηση της νέας μάσκας SmartZone που είδαμε για πρώτη φορά στο Polestar 3.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα μάσκα κρύβει πίσω της μεταξύ άλλων την εμπρόσθια κάμερα αλλά και το ραντάρ μέσης ακτίνας των προηγμένων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Νέες είναι και η αλουμινένιες ζάντες που φτάνουν σε διάμετρο τις 20 ίντσες.

Το ανανεωμένο Polestar 2 εξοπλίζεται πλέον με τη νέα γενιά ηλεκτρικών κινητήρων της σουηδικής εταιρείας, οι οποίοι, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση, προσφέρουν βελτιωμένες επιδόσεις, ενώ παρουσιάζουν κέρδος και στη συνολική αποδοτικότητά τους.

Για τον βασικό κινητήρα που βρίσκεται στον πίσω άξονα η ισχύς αυξάνεται από τους 231 στους 299 ίππους, ενώ σημαντική αύξηση παρουσιάζεται και στην τιμή της μέγιστης ροπής που ανεβαίνει από τα 330 στα 490 Nm. Αυτή η βελτίωση στην απόδοση μεταξύ παλιού και νέου ηλεκτρικού μοτέρ επέτρεψε στην Polestar να παρουσιάσει και την πρώτη πισωκίνητη έκδοση στην σύντομη ιστορία της, η οποία ανήκει στην γκάμα του ανανεωμένου 2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέο είναι για τις 4κίνητες εκδόσεις και το ηλεκτρικό μοτέρ που τοποθετείται στον εμπρός άξονα με τη συνολική ισχύ να ανεβαίνει τώρα στους 421 ίππους και τα 740 Nm και τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Η σουηδική εταιρεία προσφέρει επίσης και ένα πακέτο επιδόσεων που ανεβάζει την ισχύ ακόμη περισσότερο στους 475 ίππους, το οποίο μειώνει την διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα στα 4,2 δεύτερα. Η αναβάθμιση μπορεί να γίνει και μέσω ασύρματης ενημέρωσης εκ των υστέρων.

Η νέα μπαταρία ευθύνεται επίσης για το κέρδος στην απόδοση που προσφέρουν τα ηλεκτρικά μοτέρ με εκείνη των εκδόσεων που φέρουν την μικρότερη συστοιχία στα 69 KWh να προέρχεται από την LG Chem και την CATL να φροντίζει για τις εκδόσεις που χρησιμοποιούν την μεγαλύτερη των 82 kWh. Η βελτιωμένη απόδοση των κελιών προσφέρει ταχύτερους χρόνους φόρτισης έως και 205 kW για την μεγάλη μπαταρία και έως 135 kW για την μικρότερη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η μέγιστη αυτονομία κατά το πρότυπο WLTP ξεκινά από τα 518 χλμ. για την έκδοση με τον έναν κινητήρα και τη μικρή μπαταρία και φτάνει έως και τα 635 χλμ. για την έκδοση με την μεγαλύτερη συστοιχία. Η αυτονομία της 4κίνητης έκδοσης των 421 ίππων μπορεί να φτάσει έως και τα 592 χιλιόμετρα.

Αναβάθμιση τέλος υπάρχει και στον στάνταρ εξοπλισμό του ανανεωμένου Polestar 2 με τα βασικά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης να ενισχύονται από την προσθήκη του ενεργού συστήματος Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου με υποβοήθηση το τιμόνι και των ενεργών συστημάτων υποβοήθησης οπισθοπορείας Cross Traffic Alert και Rear Collision Warning and Mitigation.

Στάνταρ είναι επίσης η κάμερα θέασης 360 μοιρών και οι εξωτερικοί καθρέπτες που σκουραίνουν αυτόματα ανάλογα με την ένταση του φωτός, ενώ στον βασικό εξοπλισμό άνεσης έχει προστεθεί η ασύρματη φόρτιση smartphone.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ