Αποκάλυψη για το νέο Opel Astra

Opel Astra

Η Opel έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Astra, βάζοντας τέλος στην αγωνία των πιστών οπαδών του δημοφιλούς μικρομεσαίου hatchback.

Έχοντας πραγματοποιήσει ένα σημαντικό σχεδιαστικό άλμα, το νέο Astra ακολουθεί το πρόσφατο παράδειγμα του Mokka, επενδύοντας στην ιδιαιτερότητα του Opel Visor.

Ο  λόγος φυσικά για την κλειστού τύπου μάσκα, η οποία κοσμεί το ρύγχος του αμαξώματος δηλώνοντας τη ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε επίπεδο διαστάσεων, το νέο Opel Astra δεν παρουσιάζει ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη γενιά του, με εξαίρεση το πλάτος του αμαξώματος το οποίο έχει αυξηθεί κατά πέντε εκατοστά.

Εντυπωσιακή είναι και η αύξηση που παρουσιάζει ο χώρος των αποσκευών, ο οποίος έχει αφετηρία τα 422 λίτρα, σημειώνοντας  μία από τις κορυφαίες επιδόσεις της κατηγορίας των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback.

Με μήκος, λοιπόν, 4,374 μέτρων και χώρους για πέντε ενήλικες στο εσωτερικό του, το νέο Opel Astra έχει έναν ακόμα λόγο να ξεχωρίζει στην κατηγορία του.

Αυτός δεν είναι άλλος από το ιδιαίτερο design του cockpit, στο οποίο πρωταγωνιστεί το ψηφιακό πάνελ που διαμορφώνουν η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής και ο πίνακας οργάνων, καθώς το τριάκτινο τιμόνι.

Για το νέο Opel Astra έχει αξιοποιηθεί η πλατφόρμα του PSA Group, γνωστή και ως EMP2, συνεπώς δεν αναμένονται εκπλήξεις σχετικά με τους κινητήρες που πρόκειται να φιλοξενήσει κάτω από το καπό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη βάση της γκάμας πρόκειται να τοποθετηθεί ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρων και στην κορυφή τα plug-in υβριδικά σύνολα του 1,6 λίτρου. Για εκείνους πάλι που θα επιλέξουν τη σίγουρη λύση της πετρελαιοκίνησης, ο κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρου και απόδοσης 130 ίππων θα αποτελέσει μια αξιόπιστη επιλογή.

Οι προσφερόμενες εκδόσεις ισχύος κυμαίνονται από 81 kW (110 hp) μέχρι  96 kW (130 hp) με τις εκδόσεις βενζίνης και diesel, ενώ η συνολική ισχύς των plug-in υβριδικών εκδόσεων φτάνει μέχρι τα 165 kW (225 hp). Ένα εξατάχυτο κιβώτιο είναι στάνταρ με τα σύνολα βενζίνης και diesel, και έναν οκτατάχυτο αυτόματο (ειδική έκδοση για τις plug-in υβριδικές εκδόσεις) προαιρετικό για τα ισχυρότερα κινητήρια σύνολα.

Σε ό,τι αφορά στην άφιξη  του νέου Opel Astra στην ευρωπαϊκή αγορά, αυτή τοποθετείται χρονικά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, με τις station wagon εκδόσεις του γερμανικού μοντέλου να ακολουθούν αργότερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ