«Πειραματικό» και ενισχυμένο Polestar 2 στο Goodwood

Polestar 2

Η Polestar, το «παρακλάδι» ηλεκτροκίνησης της Volvo, παρουσίασε στο Goodwood μια βελτιωμένη έκδοση του ηλεκτρικού fastback sedan της - με μηχανικές και σχεδιαστικές αλλαγές που ίσως περάσουν και στην παραγωγή.

Στόχος της εταιρείας με αυτή την πειραματική έκδοση του Polestar 2 είναι να κατεβάσει το ρεκόρ ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην ανάβαση του βρετανικού Φεστιβάλ, που διεξάγεται αυτές τις μέρες (8-11 Ιουλίου), καθώς και να συλλέξει τις εντυπώσεις από τις τροποποιήσεις του ώστε να αποφασίσει αν και ποιες από αυτές θα βρουν το δρόμο τους προς τα αυτοκίνητα παραγωγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Polestar τροποποίησε τους δύο ηλεκτροκινητήρες κι έτσι αύξησε την ισχύ τους από τους 408 hp του αυτοκινήτου παραγωγής, στους 476 ίππους (350 kW). Οι δύο κινητήρες κινούν και τους τέσσερις τροχούς, οι οποίοι τώρα έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους χάρη στην αύξηση των μετατροχίων κατά 10 χιλιοστά.

Η αλλαγή αυτή δεν επιδρά μόνο στις μηχανικές πτυχές του αυτοκινήτου αλλά και στις αισθητικές. Συνδυαζόμενη με τους μεγαλύτερους θόλους των τροχών -ώστε να χωρέσουν τα μεγαλύτερα και πλατύτερα ελαστικά 275/30R21 στις ζάντες 21 ιντσών-, με τη μείωση του ύψους από το έδαφος κατά 30 mm και με τις διαφοροποιήσεις στους προφυλακτήρες, προσδίδει στο Polestar 2 πιο δυναμική εμφάνιση.

Για την περαιτέρω ενίσχυση της απόδοσής του στην πίστα, πέραν της μείωσης του ύψους, το Polestar 2 έχει επίσης πιο σκληρά ελατήρια, 30% πιο σκληρά αμορτισέρ (ρυθμιζόμενα σε τρία επίπεδα), την ανθρακονημάτινη εμπρός αντιστρεπτική του S60 και ελαστικά επιδόσεων Pirelli PZero Rosso. Οι εξαπίστονες δαγκάνες της Akebono στα εμπρός δισκόφρενα προέρχονται είναι ίδιες και στο Polestar 1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, Thomas Ingenlath, εδώ και μήνες οδηγεί μια άλλη πειραματική έκδοση του Polestar 2 που έχει το προσωνύμιο «Θηρίο». Όπως λέει ο ίδιος, κατυήθυνε τους σχεδιαστές και μηχανικούς της εταιρείας να «παίξουν με το Polestar 2 για να προκύψει κάτι που θα κάνει μια ισχυρή δήλωση στο Goodwood».

Η δήλωση αυτή δεν είναι άλλη από το ρεκόρ ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη φημισμένη Ανάβαση του Φεστιβάλ, που διεξάγεται κοντά στις όχθες της Μάγχης, νοτιοδυτικά του Λονδίνου. Το ρεκόρ κατέχει από το 2019 το αγωνιστικό Volkswagen ID.4 R, και το είχε πετύχει ο οδηγός Romain Dumas.

Βεβαίως, το Polestar 2 θα έχει αρκετό ανταγωνισμό για την επιδίωξη αυτή των ανθρώπων της σουηδικής εταιρείας, καθώς στο Goodwood θα βρίσκεται και το Mustang Mach-E GT Performance με τον CEO της Ford, Jim Farley, στα πηδάλια. Το Hyundai Ioniq 5 θα είναι ένα ακόμη ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Φεστιβάλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πειραματικό Polestar 2 του Goodwood ενδέχεται να μεταφέρει κάποιες από τις σχεδιαστικές και μηχανικές του τροποποιήσεις στα αυτοκίνητα παραγωγής, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι στις τελευταίες θα περιλαμβάνεται η ιδιαίτερα σκληρότερή του ανάρτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ