Αποκάλυψη για το ανανεωμένο Jeep Wrangler

Jeep Wrangler 2023

Με περιορισμένης έκτασης αισθητικές αλλαγές και τεχνολογικές προσθήκες παρουσιάστηκε η αναβαθμισμένη έκδοση του 2023 του αμερικανικού σκληροτράχηλου off-roader.

Πιστό στην αρχική του φιλοσοφία, το Wrangler διαχρονικά εκσυγχρονίζεται αισθητικά και τεχνολογικά διατηρώντας αναλλοίωτο τον πρωταρχικό του ρόλο, ενός απαράμιλλού 4x4 με δυνατότητα κίνησης σε σκληρά εκτός δρόμου τερέν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φετινή του ανανέωση εντάσσεται στον κύκλο ζωής της τρέχουσας γενιάς του Wrangler, αλλά ξεγεύγουν από το απλό κοσμητικό του facelift και επεκτείνονται στις τεχνολογικές του παραμέτρους.

Ξεκινώντας από τη σχεδίαση, το ανανεωμένο τετρακίνητο ορόσημο της Jeep έχει πλέον λίγο μικρότερη σε διαστάσεις γρίλια -σε αντίθεση με τις σχεδιαστικές τάσεις της εποχής-, η οποία ωστόσο διατηρεί τους επτά κάθετους λεπτούς αεραγωγούς της, σε μαύρο χρώμα σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, πλέον διαθέτει και νέα σχέδια των τροχών του, που ξεκινούν στη βασική έκδοση από τις 17 ίντσες και φτάνουν μέχρι τις 20''. Άλλες επιλογές των αγοραστών περιλαμβάνουν τη σκληρή ή μαλακή, υφασμάτινη οροφή, συμπεριλαμβανομένης της Sky One-Touch.

Οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις ξεκινούν από το εσωτερικό, και αφορούν στις ψηφιακές λειτουργίες πολυμέσων και στις δυνατότητες συνδεσιμότητας της κεντρικής οθόνης 12,3'' που κυριαρχεί σε -παραδοσιακά- κάθετο ταμπλό.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μέγεθος της κεντρικής οθόνης ανάγκασε τους σχεδιαστές της Jeep να τροποποιήσουν τους κεντρικούς αεραγωγούς του κλιματισμού, που έπαψαν πλέον να είναι κυκλικοί. Η οθόνη ενσωματώνει το σύστημα πολυμέσων Uconnect 5, που παρέχει πρόσβαση σε πληθώρα online εφαρμογών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ένας ψηφιακός οδηγός εκτός δρόμου διαδρομών.

Μηχανικά δεν υφίσταται καμία αλλαγή, καθώς παραμένουν αναλλοίωτες οι μονάδες βενζίνης και plug-in hybrid (PHEV). Το βασικό μοτέρ είναι δίλιτρο με 274 ίππους, ενώ στις ΗΠΑ διατίθεται και ο V6 3.6 λίτρων με απόδοση 285 hp, αλλά και ο V8 6.4 λίτρων που αποδίδει 470 ίππους.

Η έκδοση που διαθέτουμε και στη χώρα μας, η plug-in υβριδική 4xe, έχει συνδυαστική απόδοση 380 ίππων, και -όπως και οι άλλοι κινητήρες- συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. O τετρακύλινδρος και ο V6 συνοδεύεονται στις ΗΠΑ και με την επιλογή μηχανικού κιβωτίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Jeep έχει ήδη ανοίξει το βιβλίο παραγγελιών του νέου Wrangler στην Αμερική, όπου διατίθεται στις εκδόσεις Sport, Willys, Sahara, High Altitude, Rubicon και Rubicon 392. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές τους, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα αρχίσουν αργότερα φέτος - τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ