Απίστευτος ιδιοκτήτης: Έβαλε αγγελία για να ανταλλάξει την BMW του με ένα Dacia Sping

Dacia Spring

Το αμιγώς ηλεκτρικό Dacia Spring είναι η νέα εμπορική επιτυχία της ρουμάνικης εταιρείας ακόμη και εντός των συνόρων όπου κάποιοι προχωρούν σε ασυνήθιστες ανταλλαγές για να το κάνουν δικό τους.

Υπό τη σκέπη του ομίλου της Renault και με την προσφορά ελκυστικών value for money μοντέλων σε όλες τις δημοφιλείς κατηγορίες, η Dacia έχει αναδειχθεί τους τελευταίους μήνες σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Dacia Spring
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελευταίο μοντέλο που κάνει την δική του αξιοπρόσεκτη εμπορική πορεία και οδηγεί τη ρουμάνικη εταιρεία σε νέα ύψη από πλευράς πωλήσεων είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Spring, για το οποίο η Dacia έχει δεχτεί περισσότερες από 45.000 παραγγελίες από τότε που παρουσιάστηκε.

Με αυτονομία κίνησης έως και 305 χιλιόμετρα σε περιβάλλον πόλης, οι λόγοι της επιτυχίας του Spring έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο φτιαγμένο για την καθημερινή κίνηση, που προσφέρει ηλεκτρική οικονομία και άνεση, σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή αγοράς του -π.χ. στη Γαλλία το Spring κοστίζει μετά την επιδότηση μόνο 12.600 ευρώ, ενώ στη Ρουμανία η τιμή του πέφτε ακόμη χαμηλότερα, κάτω από 10.000 ευρώ.

Dacia Spring

Η ζήτηση για το προσιτό Spring είναι ιδιαίτερα υψηλή και στην αγορά της Ρουμανίας με τις πωλήσεις του να έχουν ήδη ξεπεράσει τις 5.000 μονάδες και να φέρνουν το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Dacia στην πρώτη θέση της κατηγορίας των ηλεκτρικών. Το Spring μάλιστα κατέχει το 25% του μεριδίου στα ηλεκτρικά που πωλούνται στη Ρουμανία, ενώ οι περήφανοι για τον εγχώριο κατασκευαστή κάτοικοι της χώρας προχωρούν ακόμη και σε ανταλλαγές που προκαλούν έκπληξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ρουμάνικης αγγελίας πώλησης αυτοκινήτου με τον κάτοχο μίας BMW 520 του 2011 να είναι πρόθυμος να ανταλλάξει την γερμανική μπερλίνα, μεταξύ άλλων υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων και με το Dacia Spring, θυσιάζοντας του χώρους και την άνεση στο ταξίδι της Σειράς 5 για την χρηστικότητα και την οικονομία που προσφέρει το Spring σε περιβάλλον πόλης. Η τιμή της μεταχειρισμένης BMW 520 βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την τιμή ενός καινούριου Spring.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ