Έτοιμο το πρώτο υβριδικό μοντέλο της Dacia

Dacia Jogger 1

Η Dacia θα παρουσιάσει στην Έκθεση του Παρισιού το πρώτο της μοντέλο με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Η φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και θα σηματοδοτήσει μια πρεμιέρα για την Dacia. Η δημοφιλής μάρκα της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi θα παρουσιάσει στη γαλλική έκθεση το πρώτο υβριδικό μοντέλο στην ιστορία της.

Dacia Jogger 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, το υβριδικό σύστημα κίνησης θα τοποθετηθεί στο νέο SUV Jogger που μπορεί να καθίσει μέχρι 7 επιβάτες, εμπλουτίζοντας παράλληλα και τις διαθέσιμες επιλογές στην γκάμα του.

Η γκάμα κινητήρων του νέου Dacia Jogger αποτελείται από τον 1.0 TCe των 110 ίππων και 200 Nm, καθώς και από την υγραεριοκίνητη ECO-G 100 εκδοχή του ίδιου κινητήρα που αποδίδει 100 ίππους και 170 Nm.

Dacia Jogger 3

Η νέα υβριδική έκδοση θα φέρει το σύστημα κίνησης της αντίστοιχης έκδοσης του Renault Clio, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελείται απο έναν 1.600άρη κινητήρα βενζίνης, δύο ηλεκτρομοτέρ, αυτόματο multi-mode κιβώτιο και μπαταρία 1,2 kWh. Η ισχύς της έκδοσης θα είναι 140 ίπποι και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της θα προσφέρει μεγάλη οικονομία καυσίμου και υψηλή απόδοση στις αστικές μετακινήσεις με ηλεκτρική λειτουργία που θα πλησιάζει το 80% του χρόνου μετακίνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, το νέο υβριδικό Dacia Jogger αναμένεται να είναι ένα από τα πιο προσιτά υβριδικά μοντέλα αυτής κατηγορίας στην Ευρώπη, με το εμπορικό του λανσάρισμα να πραγματοποιείται στις αρχές του 2023.

Dacia Jogger 4

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ