Άνοιξε τις πύλες του το νέο κέντρο τεχνολογίας της Volvo στη Στοκχόλμη

Stockholm Tech Hub

Με εμβαδόν πάνω από 7.500 τετραγωνικά μέτρα και πλήρως αναβαθμισμένο εργασιακό περιβάλλον για περισσότερους από 700 εργαζομένους, το νέο κέντρο τεχνολογίας της Volvo επίσημα άνοιξε τις πύλες του.

Το νέο κέντρο τεχνολογίας βρίσκεται δίπλα στο σχεδιαστικό κέντρο της Volvo στη Στοκχόλμη και σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι η «καρδιά» των εξελίξεων για το απαιτητικό μέλλον της αυτοκίνησης.

Άλλωστε, τα νέα αυτοκίνητα της Volvo θα είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2030, θα πωλούνται όλο και περισσότερο online, ενώ θα χρησιμοποιούν τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστές και όλο πιο απαιτητικές τεχνολογίες over-the-air αναβάθμισης του λογισμικού τους.

Volvo κέντρο τεχνολογίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, το νέο κέντρο τεχνολογίας της Volvo θα παίξει και τον ρόλο του ώστε να φέρει κοντά γενικότερα τους ανθρώπους της τεχνολογίας στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, εκεί όπου άλλωστε βρίσκονται και μια σειρά από άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι.

Οι νέες εγκαταστάσεις της Volvo δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως η ευεξία και η ευζωία εξ ου και περιλαμβάνουν 2 αίθουσες χαλάρωσης που έχουν εμπνευστεί από το ιαπωνικό concept του Shinrin Yoku. Εκεί, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να έχουν μια μοναδική αντί-στρες εμπειρία μέσω φιλμ, ήχου ή φωτός.

Volvo κέντρο τεχνολογίας

Επίσης, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στις κατασκευασμένες από ανακυκλώσιμα υλικά αυτοκινήτου καρέκλες ή τα φωτιστικά που προέρχονται από χρησιμοποιημένους αερόσακους, έπιπλα που ακολουθούν πιστά τη γενικότερη φιλοσοφία της μάρκας.

Το νέο τεχνολογικό κέντρο της Στοκχόλμης προστίθεται σε μια λίστα νέων και εξελιγμένων τεχνολογικών εγκαταστάσεων της Volvo στην Ινδία (εγκαινιάστηκε τον προηγούμενο μήνα), τις Η.Π.Α. ή και στο Λουντ της Σουηδίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε μια από αυτές τις εγκαταστάσεις ειδικεύεται σε συγκεκριμένες τεχνολογίες, με την ομάδα στην Στοκχόλμη να δίνει έμφαση στην εξυπηρέτηση των πελατών, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες ειδικεύονται στους τομείς της έρευνας και εξέλιξης, στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης κ.ο.κ.

Volvo κέντρο τεχνολογίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ