Έτοιμο για παραγγελίες το νέο ηλεκτρικό πόλης των 5.000 ευρώ

Geely Panda Mini EV 1

Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει, πέρα από την χαμηλή τιμή, για την χαριτωμένη του εμφάνιση και την ικανή αυτονομία.

Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πολύ ανεπτυγμένη στην Κίνα με αποτέλεσμα να υπάρχει πληθώρα επιλογών σε μέγεθος και τιμή. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εικονιζόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που κοστίζει μόλις 5.400 ευρώ και πλέον είναι διαθέσιμο για παραγγελίες.

Geely Panda Mini EV 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Geely Panda Mini EV είναι 4θέσιο και στην βασική του έκδοση προσφέρει αυτονομία, σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή, 120 χλμ. Υπάρχει βέβαια και έκδοση με μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών που υπόσχεται αυτονομία που φτάνει τα 200 χλμ.

Η πιο ενδιαφέρουσα όμως έκδοση είναι αυτή με την μικρή αυτονομία, καθώς συνοδεύεται και από ιδιαίτερα χαμηλή τιμή κτήσης, ενώ αυτή με την μεγάλη μπαταρία ανεβάζει την τιμή κατά 2.800 ευρώ (8.200 ευρώ). Και πάλι όμως, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, η τιμή και των δύο εκδόσεων είναι αρκετά χαμηλή.

Geely Panda Mini EV 2

Οι διαστάσεις του κινέζικου Panda EV είναι 3,06 μέτρα μήκος, 1,52 μέτρα πλάτος και 1,6 μέτρα ύψος, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2,01 μέτρα. Διαθέτει μπαταρία τύπου LFP και ανάλογα με την έκδοση, η αυτονομία του φτάνει έως και 120 ή 200 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 41 ίππους και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 100 χλμ./ώρα. Από την άλλη, η μπαταρία φορτίζει με μέγιστη ισχύ 22 kW και για να φτάσει από το 30% έως το 80% της χωρητικότητάς της, χρειάζεται 30 λεπτά.

Geely Panda Mini EV 6

Ο εξοπλισμός του νέου Geely Panda Mini EV δεν είναι σπαρτιάτικος λόγω τιμής, αλλά ικανοποιητικός, μιας και διαθέτει αερόσακου οδηγού, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων 9,2 ιντσών, σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών και φωνητικές εντολές, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, υποδοχές παιδικών καθισμάτων ISOFIX, κάμερα οπισθοπορείας και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ