Δέκα χιλιάδες Ferrari οδηγούνται στο συνεργείο

Ferrari 488 Spider

Ένα πρόβλημα διαρροής του υγρού φρένων, που ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια της πέδησης, εντόπισε η Ferrari στις 458 και 488 της προηγούμενης δωδεκαετίας - και ανακαλεί για επιδιορθώσεις σχεδόν τις μισές από όσες κατασκεύασε.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στις 458 Italia, Speciale, Speciale A και Spider, καθώς και στις 488 GTB και Spider, και αφορά σε συνολικά 9.985 αντίτυπά τους. Αυτά είναι σχεδόν τα μισά από τα λιγότερα από 25.000 αντίτυπά τους που βγήκαν από το εργοστάσιο του Μαρανέλο την περίοδο 2009-'19.

Ferrari 488 GTB
Ferrari 488 GTB
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για την εταιρεία της Modena είναι ότι προς το παρόν δεν έχει εντοπίσει ακριβώς την αιτία του προβλήματος, ούτε τον τρόπο να το επιδιορθώσει. Αν γνώριζε την αιτία, η ανάκληση θα αφορούσε σε πολύ λιγότερα αυτοκίνητα, λέει η ιταλική εταιρεία.

Μέχρι να βρει με ακρίβεια τη δυσλειτουργία και τον τρόπο να την επισκευάσει, η Ferrari θα στείλει ενημέρωση σε όλους τους ιδιοκτήτες των 458 και 488 «για να τους ενημερώσει για το θέμα, και για να τους συμβουλεύει πως σε περίπτωση που εμφανιστεί στο ταμπλό του οχήματος το μήνυμα 'χαμηλή στάθμη υγρού φρένων' ο οδηγός θα πρέπει να σταματήσει στην άκρη του δρόμου στην πρώτη ευκαιρία που θα μπορεί να το κάνει με ασφάλεια και να επικοινωνήσει με την Οδική Βοήθεια της Ferrari, ώστε το αυτοκίνητο να μεταφερθεί με γερανό στον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Ferrari».

Ferrari 458 Speciale
Ferrari 458 Speciale
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιταλική εταιρεία, σε ενημέρωση που παρείχε στους κρατικούς φορείς οδικής ασφάλειας, ανέφερε πως δεν μπορεί να παραθέσει με βεβαιότητα τις αιτίες της διαρροής του υγρού φρένων. Και ότι, δεδομένου πως δεν μπορεί να εστιάσει το πρόβλημα σε μια πιο συγκεκριμένη δυσλειτουργία, προχωρά στην ανάκληση κάθε αυτοκινήτου που κατασκεύασε με το συγκεκριμένο σύστημα πεδησης. Ενημέρωσε, επίσης, ότι το τελευταίο δεν τοποθετείται σε μοντέλα της Ferrari που παράγονται μετά το 2019.

Ferrari 488 GTB
Ferrari 488 GTB

Ο οδηγός που θα δει στον πίνακα οργάνων της 458 ή 488 του την ένδειξη 'χαμηλή στάθμη υγρού φρένων - οδηγήστε προς της πλησιέστερη αντιπροσωπεία με αργή ταχύτητα' μαζί με μια ηχητική προειδοποίηση, υποστηρίζει η εταιρεία του Μαρανέλο, θα πρέπει να ανησυχήσει ιδιαιτέρως. Θα σημαίνει ότι το υγρό φρένων έχει πέσει κάτω από το μισό - κάτω από το 48%, συγκεκριμένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, η Ferrari ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει λεπτομερώς όλους τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων και τις ανά τον κόσμο αντιπροσωπείες της μόλις εντοπίσει την ακριβή αιτία της δυσλειτουργίας.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ