Ανακαλύπτοντας το νέο Renault Twingo

Renault Twingo

To γνωστό σε όλους Renault Twingo πρόκειται να επιστρέψει στη γραμμή παραγωγής με προδιαγραφές και design που δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Θεωρείται από τους ειδικούς ένα από τα κλασικά του μέλλοντος, αλλάζοντας το μακρινό 1992 τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν τα αυτοκίνητα πόλης.

Ο λόγος για το Renault Twingo, το οποίο πρόκειται μέσα στα επόμενα χρόνια να αναβιώσει και να επιστρέψει στη γραμμή παραγωγής φροντίζοντας να διατηρήσει τα περισσότερα από τα αρχετυπικά χαρακτηριστικά της πρώτης και κατά γενική ομολογία γενιάς του.

Μπορεί, λοιπόν, το Twingo να μην είχε την πορεία που θα περίμενε κανείς, ωστόσο, μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να αποδείξει ότι έχει θέση όχι μόνο στην γκάμα της Renault αλλά και στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Renault Twingo

Η επιστροφή του Twingo στη γραμμή παραγωγής εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβίωσης εμβληματικών μοντέλων της Renault, μια προσπάθεια που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με εκείνη του εξηλεκτρισμού της γκάμας της.

Την αρχή θα κάνει το Renault 5, η συνέχεια θα δοθεί με το Renault 4, ωστόσο, ο κύκλος των μικρών και προσιτών ηλεκτρικών τετράτροχων θα κλείσει με τη νέα γενιά του Twingo.

Σε αντίθεση με τη δεύτερη και την τρίτη γενιά του, το νέο Renault Twingo θα επιστρέψει στα σχεδιαστικά πρότυπα του αυτοκινήτου που γνωρίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και εκτιμήσαμε για τον απρόσμενα πολυχρηστικό χαρακτήρα του.

Renault Twingo

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά τον ρετρό προσανατολισμό του, το νέο Renault Twingo θα υιοθετήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης το οποίο θα του επιτρέψει να διεκδικήσει τον τίτλο της αποδοτικότερης πρότασης της κατηγορίας της με κατανάλωση που δεν θα υπερβαίνει τα 10 kWh ανά 100 χιλιόμετρα.

Το νέο Renault Twingo άλλωστε θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, την Ampere A, η οποία θα προσφέρει μεταξύ άλλων και την επιστροφή της ηλεκτρικής ενέργειας των μπαταριών στο ηλεκτρικό δίκτυο (Vehicle to Grid).

Renault Twingo

Ένα ακόμα στοιχείο που θα χαρακτηρίζει το νέο Renault Twingo και θα περιορίζει περαιτέρω το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του είναι η εκτεταμένη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, ενώ ανάμεσα στους πρωταρχικούς στόχους των Γάλλων είναι και η διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα, ίσως και κάτω από τα 20.000 ευρώ, ώστε να αποτελέσει τη φθηνότερη ηλεκτροκίνητη πρόταση της Renault.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Renault Twingo αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το 2026, συμπληρώνοντας μαζί με το Renault 5 και Renault 5 μια ασυναγώνιστη τριάδα αυτοκινήτων πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ