Αναβάθμιση για το VW ID.3 -Όλες οι αλλαγές

vw id.3 ανανέωση

Το μικρότερο μέλος της οικογένειας ID. πέρασε την «πόρτα» της ανανέωσης και πλέον προβάλει πιο ικανό από ποτέ.

Σε μια ακόμα αναβάθμιση υποβλήθηκε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, ID.3, με τη γερμανική μάρκα να το καθιστά ακόμα πιο ισχυρό σε επίπεδο επιδόσεων, πιο «έξυπνο» μέσω της ενσωμάτωσης ενός πιο σύγχρονου συστήματος πολυμέσων, αλλά και πιο γρήγορο στη φόρτισή του.

Ξεκινώντας από το σύστημα κίνησης του μοντέλου, η έκδοση ID.3 Pro S τώρα αποδίδει 231 PS (από 204 PS), με αποτέλεσμα το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 7,1 δλ., ενώ η αυτονομία (σε WLTP) ανέρχεται σε 559 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
vw id.3 ανανέωση

Σημειώνεται, βέβαια, ότι οι 231 ίπποι θα αποδίδονται ως στάνταρ στην έκδοση Pro S στην αγορά της Γερμανίας, αλλά στις υπόλοιπες αγορές, οι κάτοχοι του μοντέλου θα μπορούν να αποφασίσουν μετά την αγορά αν θέλουν να αυξήσουν την ισχύ από τα 204 PS στα 231 PS, μέσω on-demand προγράμματος.

vw id.3 ανανέωση

Αλλαγές υπάρχουν και στη λειτουργία φόρτισης του ID.3, με τη VW να ανακοινώνει τροποποιήσεις στο σύστημα θερμικής διαχείρισης της μπαταρίας. Η τελευταία θερμαίνεται στην ιδανική θερμοκρασία ώστε να να μπορεί να φορτίσει με μέγιστη ισχύ έως και 175 kW.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
vw id.3 ανανέωση

Πρόκειται για μια επέμβαση που επιτρέπει στο μοντέλο να εξοικονομήσει αρκετά λεπτά κατά τη φόρτιση, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η συγκεκριμένη λειτουργία προθέρμανσης ενεργοποιείται αυτόματα μέσω του βελτιωμένου “Electric Vehicle Route Planner” ή χειροκίνητα μέσα από το μενού φόρτισης στο σύστημα infotainment.

Η ανανέωση του VW ID.3 σηματοδότησε αλλαγές και στην κεντρική οθόνη αφής που είναι μεγαλύτερη (12,9") και το μενού της έχει νέα δομή. Τροποποιήσεις δέχθηκε και το πολυλειτουργικό τιμόνι, καθιστώντας πιο εύκολο και διαισθητικό χειρισμό των διάφορων λειτουργιών του.

vw id.3 ανανέωση
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο επιλογέας λειτουργίας κίνησης του οχήματος έχει μεταφερθεί στην κολόνα του τιμονιού, όπως για παράδειγμα στο νέο ID.7, την ίδια ώρα που ο νέος φωνητικός βοηθός IDA της VW είναι συμβατός με φυσική ομιλία, και μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις έχοντας πρόσβαση σε online δεδομένα (π.χ. στη Wikipedia).

Σύμφωνα επίσης, με τη VW μεγάλη αλλαγή συνιστά και η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) μέσω του γνωστού πλέον σε όλους μας ChatGPT.

Σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης, απαντώνται ως στάνταρ τεχνολογίες όπως Adaptive Cruise Control, Autonomous Emergency Braking (Front Assist) με εντοπισμό πεζών και δίκυκλων, Lane Assist και Car2X traffic hazard alert η οποία ενημερώνει εκ των προτέρων τον οδηγό για το τι θα συναντήσει στη διαδρομή του (π.χ. εργασίες, ατυχήματα κ.ο.κ.).

vw id.3 ανανέωση

Νέα προσθήκη στη δέσμη συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης αποτελεί το Travel Assist με χρήση δεδομένων σμήνους (swarm data utilisation) που επιτρέπει στο όχημα να βρίσκεται ακόμα πιο αποτελεσματικά στο κέντρο της λωρίδας, ανεξάρτητα από την ταχύτητα κίνησής του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, το Park Assist Plus αναβαθμίστηκε ώστε να λειτουργεί και εξ αποστάσεως μέσω app (εφαρμογή) στο κινητό τηλέφωνο, προστέθηκε σύστημα προειδοποίησης κατά την έξοδο από το όχημα ενώ ενσωματώθηκε και ηχοσύστημα 480 Watt της Harman Kardon.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ