Αναβάθμιση για το Skoda Enyaq -Ποιες είναι οι σημαντικές αλλαγές

Αναβάθμιση για το Skoda Enyaq με νέο ισχυρότερο κινητήρα

Σημαντικές αναβαθμίσεις πραγματοποίησε η Skoda στο αμιγώς ηλεκτρικό Enyaq iV με την τοποθέτηση νέου ισχυρότερου ηλεκτρικού κινητήρα αλλά και την αύξηση της αυτονομίας του.

Η τσέχικη εταιρεία αναβαθμίζει τη γκάμα του Enyaq προσφέροντας το ηλεκτρικό της μοντέλο με νέο ισχυρότερο ηλεκτρικό κινητήρα αλλά και αναβαθμισμένο λογισμικό, το οποίο του δίνει ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία κατά το πρότυπο WLTP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αλλαγές στη γκάμα του Enyaq αφορούν στην πισωκίνητη έκδοση «80» και ισχύουν τόσο για το στάνταρ Enyaq με το κλασικό SUV αμάξωμα όσο και για το πιο αεροδυναμικό και κομψό Enyaq Coupe.

Συγκεκριμένα το Enyaq 80 αλλάζει το ηλεκτρικό μοτέρ που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς με ένα ισχυρότερο, το οποίο ανεβάζει την ιπποδύναμη από τους 204 ίππους της τρέχουσας έκδοσης στους 285 ίππους. Παράλληλα, σημαντική βελτίωση έχουμε για την επίδοση στα 0-100 χλμ./ώρα η οποία πέφτει στα 6,7 δευτερόλεπτα, σχεδόν δύο δευτερόλεπτα ταχύτερα από την υπάρχουσα έκδοση που ολοκληρώνει τη διαδικασία σε 8,8 δεύτερα.

Με την εν λόγω έκδοση να βελτιώνει σημαντικά τις επιδόσεις της έναντι της υπάρχουσας, πλησιάζοντας την κορυφαία τετρακίνητη έκδοση RS, οι Τσέχοι ανακοίνωσαν αύξηση ισχύος και για το κορυφαίο 4κίνητο ηλεκτρικό τους μοντέλο με την απόδοσή του να ανεβαίνει από τους 300 στους 340 ίππους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανανεωμένη έκδοση που είναι διαθέσιμη με τη συστοιχία μπαταριών των 77 kWh φέρει επίσης νέο λογισμικό διαχείρισης για ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται με αποτέλεσμα να βελτιώνεται και η αυτονομία που φτάνει τώρα στα 565 χιλιόμετρα κατά το πρότυπο WLTP και παρουσιάζεται αυξημένη κατά 20 χλμ. σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο.

Βελτιωμένος τέλος είναι και ο χρόνος ταχυφόρτισης της μπαταρίας η οποία μπορεί να φτάσει από το 10% έως το 80% της ενεργειακής της χωρητικότητας σε 25 λεπτά, σύμφωνα με τη Skoda. Για την έκδοση RS η αυτονομία που ανακοινώνεται είναι 547 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ