Η Suzuki ανανέωσε το Jimny Nomade για το 2026 ενισχύοντας τον εξοπλισμό ασφαλείας και την τεχνολογία του, την ώρα που η ζήτηση παραμένει τόσο υψηλή ώστε οι ενδιαφερόμενοι στην Ιαπωνία χρειάζονται κλήρωση για να το αποκτήσουν.
Λίγους μήνες μετά τις ανανεώσεις των Jimny και Jimny Sierra, η ιαπωνική φίρμα επεκτείνει τις βελτιώσεις και στην πιο πρακτική εκδοχή του μικρού off-roader. Το μήκους 3,89 μέτρων αμάξωμα διατηρεί τον γνώριμο, «τετραγωνισμένο» χαρακτήρα του, ενώ η Suzuki να συνεχίζει να προσφέρει πλούσια γκάμα εργοστασιακών και aftermarket αξεσουάρ.
Εξωτερικά, οι αλλαγές είναι διακριτικές, με την προσθήκη ενός νέου αισθητήρα πάνω από την εισαγωγή αέρα του εμπρός προφυλακτήρα, ενώ προστίθεται και η νέα απόχρωση Granite Gray Metallic, ανεβάζοντας τις διαθέσιμες επιλογές χρώματος σε επτά.
BUY NOW
Στο εσωτερικό, η σημαντικότερη προσθήκη είναι η νέα προαιρετική οθόνη αφής 9 ιντσών για το σύστημα infotainment, η οποία υποστηρίζει σύνδεση smartphone, ενσωματωμένη πλοήγηση και κάμερα οπισθοπορείας.
Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται πλέον έγχρωμη οθόνη 4,2 ιντσών ανάμεσα στα αναλογικά όργανα, ενώ στάνταρ είναι και ο LED εσωτερικός φωτισμός. Το τιμόνι αποκτά χειριστήρια για το ηχοσύστημα και το τηλέφωνο, ενώ έχει προστεθεί και θύρα USB με κάλυμμα στο εμπρός τμήμα της κονσόλας.
Σε επίπεδο μηχανικών μερών δεν υπάρχουν αλλαγές. Το Jimny Nomade εξακολουθεί να κινείται από τον ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρου, με απόδοση 101 ίππων και 130 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων ή αυτόματου τεσσάρων σχέσεων, διατηρώντας το πλαίσιο τύπου σκάλας και τον αυθεντικό εκτός δρόμου χαρακτήρα του μοντέλου.
Η Suzuki, ωστόσο, ενίσχυσε σημαντικά το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης. Το Dual Sensor Brake Support II, η υποβοήθηση πέδησης σε χαμηλές ταχύτητες, η ειδοποίηση και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας και η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας ανήκουν πλέον στον βασικό εξοπλισμό. Οι αυτόματες εκδόσεις διαθέτουν και adaptive cruise control, ενώ όλα τα μοντέλα εφοδιάζονται στάνταρ με αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω.
Στην Ιαπωνία, η τιμή εκκίνησης ορίζεται στα 2.926.000 γεν (15.782 ευρώ), ανεξαρτήτως επιλογής κιβωτίου, με αυξήσεις σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Η νέα οθόνη 9 ιντσών, η διχρωμία στο αμάξωμα και το πακέτο αξεσουάρ Craggy Style διατίθενται προαιρετικά με επιπλέον χρέωση.
Η εμπορική του πορεία, πάντως, παραμένει εντυπωσιακή. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, οι παραγγελίες που θα κατατεθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα συμμετέχουν σε κλήρωση, ενώ η κανονική διαδικασία παραγγελιών ξεκινά την 1η Μαρτίου.
Η παραγωγή προγραμματίζεται για τον Ιούλιο, καθώς η Suzuki καλείται πρώτα να καλύψει το ήδη υπάρχον υπόλοιπο που δεν έχει ακόμα εξαντληθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πεντάθυρο Jimny Nomade εισάγεται στην Ιαπωνία από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Gurugram της Ινδίας, με τις συγκεκριμένες αναβαθμίσεις να αναμένονται σύντομα και σε άλλες αγορές, όπως η Ινδία και η Αυστραλία.