Αλλάζουν όλα στους Xάρτες της Google – Η νέα λειτουργία που θα δούμε στα κινητά μας

google maps kinisi dromous

Σε συνεχείς αναβαθμίσεις υποβάλλονται τα Google Maps - η εφαρμογή που έχει αλλάξει τα πάντα στις μετακινήσεις μας – με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών.

Το τελευταίο διάστημα ο τεχνολογικός κολοσσός δείχνει να πειραματίζεται με την απεικόνιση των κτηρίων στους Χάρτες σε τρισδιάστατη μορφή, τόσο κατά τη χρήση του app όσο και στο Android Auto.

Μέχρι σήμερα, η 3D απεικόνιση των κτηρίων εντοπιζόταν στους χάρτες, αλλά όχι κατά τη φάση της πλοήγησης, κάτι το οποίο αλλάζει προκειμένου να διευκολύνονται περαιτέρω οι χρήστες ενόσω λαμβάνουν οδηγίες για το πώς θα φτάσουν σε έναν προορισμό.

Η εν λόγω αλλαγή, προς το παρόν τουλάχιστον, έχει εμφανιστεί μόλις σε λίγους χρήστες, ενώ για να δει ο χρήστης τα κτήρια σε τρισδιάστατη μορφή όσο πλοηγείται πρέπει να επιλέξει την επιλογή “3D” στο μενού των “Layers” («Τύποι Χαρτών»).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
google maps 3d

Σημειώνεται ότι όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, η Google θα προβεί σε μία ακόμα μεγάλη αλλαγή στους Χάρτες. Ειδικότερα, το αρχείο των διαδρομών και των ταξιδιών που υλοποιεί ο χρήστης θα αποθηκεύεται απευθείας στα κινητά τηλέφωνα των χρηστών και όχι σε cloud, ώστε να θωρακιστεί η ιδιωτική ζωή των χρηστών της.

Ανάρπαστη, τέλος, γίνεται η λειτουργία Immersive View που έχει «έρθει» στην Ελλάδα και επιτρέπει στον χρήστη να κάνει ένα «εικονικό tour» σε τοπόσημα, όπως είναι η Ακρόπή, μέσω μιας εντυπωσιακής τρισδιάστατης εικόνας (δείτε παρακάτω).

immersive view ελλάδα ακρόπολη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χάρη στο Immersive View ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί - μεταξύ άλλων - για τον κυκλοφοριακό φόρτο στους γύρω δρόμους όπως και για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, με εκτιμήσεις και για τις επόμενες ώρες της ημέρας.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ