Αλλάζουν όλα στους Χάρτες της Google -Θα σε «στέλνουν» ακόμη και για καφέ

Google Maps

Η χρήση νέου λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης θα φέρει μεγάλες αλλαγές στους Χάρτες της Google που προσαρμόζονται ακόμη περισσότερο στις προτιμήσεις του χρήστη.

Πιο «έξυπνοι» από ποτέ αναμένεται να γίνουν οι Google Maps με την αμερικάνικη εταιρεία να βελτιώνει ακόμη περισσότερο τις πληροφορίες που προσφέρουν κατά τη χρήση τους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πατέντες που έχει καταθέσει προς κατοχύρωση η Google, νέο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης (machine learning) θα εκμεταλλεύεται τις προτιμήσεις που έχει γνωστοποιήσει ο χρήστης στους Χάρτες και ανάλογα θα του προτείνει σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή που κινείται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πατέντες δείχνουν επίσης ότι οι Χάρτες της Google θα μπορούν με την συγκατάθεση του χρήστη να έχουν πρόσβαση στο ημερήσιο πρόγραμμά του και αυτό θα δώσει νέα διάσταση στην εξατομίκευση του περιεχομένου που θα προτείνουν στον χρήστη.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση που ο χρήστης των Google Maps κινείται σε μια περιοχή με προορισμό ένα ραντεβού, οι Χάρτες θα μπορούν να του προτείνουν κάποιο σημείο ενδιαφέροντος που βρίσκεται κοντά του, όπως είναι για παράδειγμα μια καφετέρια και να τον οδηγούν εκεί εφόσον το επιλέξει.

Οι προτάσεις της Google θα εμφανίζονται στην οθόνη του smartphone του χρήστη, στην περίπτωση που στο πρόγραμμά του υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι το ραντεβού και δεν έχει σημειωθεί κάτι άλλο, ενώ δεν αποκλείεται αυτή η υπηρεσία να βρει το δρόμο της και στα συστήματα πολυμέσων των αυτοκινήτων που «τρέχουν» Android Auto.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σημεία ενδιαφέροντος που θα προτείνουν οι Google Maps δεν θα γίνονται τυχαία αλλά θα καθορίζονται και βάσει των προηγούμενων δεδομένων και των προτιμήσεων του χρήστη που έχουν καταγραφεί και αποθηκευτεί στη συσκευή.

Η ιδέα της Google καταγράφεται στην πατέντα ως "παράδοση περιεχομένου κατά την πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο" και αν, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την αμερικάνικη εταιρεία, δεν αποκλείεται να είναι μια από τις υπηρεσίες που στα προστεθούν στους Χάρτες της, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ