Αλλάζουν όλα στα πεζοδρόμια -Τι τοποθετείται, γιατί γίνονται «έξυπνα»

Έξυπνα πεζοδρόμια με οριζόντιους φορτιστές που βρίσκονται

Ακόμη και τα πεζοδρόμια μπορούν να γίνουν πιο «έξυπνα» και να δώσουν λύσεις εκεί που ο ζωτικός χώρος για την ανάπτυξη υποδομών λάμπει δια της απουσίας του.

Τουλάχιστον για τα ευρωπαϊκά δεδομένα το μέλλον των τεσσάρων τροχών προδιαγράφεται ηλεκτρικό. Ωστόσο για να γίνει αυτό πραγματικότητα, εκτός από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πρέπει να υπάρχει ένα επαρκές δίκτυο φόρτισης ακόμη και σε μέρη όπου ο χώρος για την ανάπτυξή του είναι από ελάχιστος έως και ανύπαρκτος.

Ακόμη και στις πλέον ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές πόλεις ο χώρος για να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι σταθμοί φόρτισης που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν μαζικά οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι λιγοστοί, ενώ, όπως και στις ελληνικές πόλεις, δεν έχουν όλοι οι οδηγοί την πολυτέλεια του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης που θα τους επιτρέψει να τοποθετήσουν εκεί τον δικό τους φορτιστή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, υπάρχουν και δημοτικές αρχές που δεν είναι διατεθειμένες να καταστρέψουν την αισθητική μιας περιοχής γεμίζοντάς τη με κάθετους σταθμούς φόρτισης, οι οποίοι είναι και η πλέον διαδεδομένη λύση σε όλο τον κόσμο. Μέχρι τώρα.

Η γερμανική Rheinmetall φαίνεται πως θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στα δίκτυα φόρτισης των αυτοκινήτων παρουσιάζοντας έναν νέου τύπου οριζόντιο φορτιστή, ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί πλήρως στο χείλος ενός πεζοδρομίου.

Ο νέος οριζόντιος φορτιστής πεζοδρομίου της γερμανικής εταιρείας έχει ισχύ 22 kW και δοκιμάζεται ήδη σε πραγματικές συνθήκες με τη Rheinmetall να τον λειτουργεί πιλοτικά σε συνεργασία με τον δήμο Norvenich και την πάροχο ενέργειας Westenergie.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο φορτιστής των Γερμανών κάνει εύκολη την εφαρμογή του σε σημεία όπου δεν υπάρχει χώρος, ειδικά αν το πεζοδρόμιο έχει μικρό πλάτος και έτσι μπορεί να τοποθετηθεί εκεί που είναι ανέφικτο για τους κάθετους φορτιστές.

Όπως και οι συμβατικής σχεδίασης φορτιστές η πρόταση της γερμανικής εταιρείας λειτουργεί με κάρτα, η οποία εφόσον αναγνωριστεί από τον φορτιστή επιτρέπει στον χρήστη να ανοίξει το μεταλλικό πορτάκι για να συνδέσει το καλώδιο του αυτοκινήτου του.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ