Αλλάζει το ψηφιακό πορτοφόλι του οδηγού -Οι νέες δυνατότητες που έρχονται

e-diploma1

Το Gov.gr Wallet θα έχει ταχύτερη απόκριση και θα εμπλουτιστεί με νέες υπηρεσίες που θα λύσουν τα χέρια των πολιτών.

Σημαντική διευκόλυνση έχει προσφέρει στους πολίτες το ψηφιακό πορτοφόλι «Gov.gr Wallet» που δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης, και ελέγχου των ψηφιακών εγγράφων τους.

Ήδη υποστηρίζονται τα ψηφιακά δελτία ταυτότητας, οι ψηφιακές άδειες οδήγησης, οι ψηφιακές κάρτες αναπηρίας, οι ψηφιακές κάρτες ΔΥΠΑ και οι ψηφιακές κάρτες δακτυλίου, τα οποία είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα για κάθε νόμιμη χρήση εντός της ελληνικής επικρατείας.

Το Gov.gr Wallet, ωστόσο, δεν θα αποτελεί στέγη μόνο των παραπάνω ψηφιακών εγγράφων, μιας και τους προσεχείς μήνες το app θα μετασχηματιστεί προκειμένου να γίνει πιο γρήγορο στην απόκρισή του, ενώ θα φιλοξενήσει -μεταξύ άλλων- και το MyAuto το οποίο περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το κάθε αυτοκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
δίπλωμα στο κινητό

Ήδη η Κοινωνία της Πληροφορίας, ο επιτελικός βραχίονας υποστήριξης υλοποίησης έργων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στο δημόσιο τομέα, προχώρησε σε διαγωνισμό για το έργο: «Επέκταση λειτουργικότητας ψηφιακής εφαρμογής κινητών συσκευών και ψηφιακής πλατφόρμας Gov.gr Wallet».

Μέσω του συγκεκριμένου έργου το Gov.gr Wallet θα αναβαθμιστεί προκειμένου να υποστηρίζει τις εξής δυνατότητες:

  • Έκδοση Ψηφιακής Κάρτας MyAuto και παροχή υπενθυμίσεων Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ
  • Έκδοσης Αντιγράφου Ψηφιακής Ταυτότητας για προσωπική χρήση, με δυνατότητα
  • διαμοιρασμού.
  • Βελτιώσεις εφαρμογής και διαλειτουργικότητας

Ψηφιακή Κάρτα MyAuto

Η εφαρμογή θα πρέπει να επεκταθεί ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε χρήστη/κάτοχο ενός ή περισσοτέρων οχημάτων να προσθέτει την ψηφιακή κάρτα My Auto, που θα περιέχει πληροφορίες για την Άδεια Κυκλοφορίας, Τέλη Κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και Ασφαλιστική Κάλυψη οχήματος.

Αρχικά θα ζητείται από τον χρήστη να επιλέξει όχημα βάσει Αριθμού Κυκλοφορίας / Αριθμού Πλαισίου. Κατόπιν η διαδικασία θα είναι παρόμοια με την διαδικασία προσθήκης των άλλων ψηφιακών εγγράφων που προσφέρονται από την παραγωγική έκδοση της εφαρμογής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
gov.gr wallet

Αντίγραφο ψηφιακής ταυτότητας για προσωπικό χρήση

H εφαρμογή θα επεκταθεί ώστε να δίνει την δυνατότητα στον πολίτη να προσκομίσει τεκμήριο της ταυτότητάς του σε όποιον επιθυμεί, μέσω προώθησης εγγράφου PDF από την εφαρμογή.

Για το σκοπό αυτό θα προστεθεί η δυνατότητα έκδοσης Αντιγράφου ψηφιακής ταυτότητας που θα εκδίδεται μόνο εάν ο χρήστης έχει εκ των προτέρων εκδώσει ψηφιακό αντίγραφο Ταυτότητας μέσω της εφαρμογής και θα έχει ξεχωριστό κωδικό QR για επιβεβαίωση.

Βελτιώσεις εφαρμογής

Με βάση την εμπειρία που έχει συσσωρευθεί αλλά και την ανατροφοδότηση από σχόλια χρηστών, η εφαρμογή θα τροποποιηθεί με σκοπό τη βελτίωση εμπειρίας χρήστη στα ακόλουθα σημεία:

- Βελτίωση του τρόπου ταυτοποίησης χρήστη μέσω Βιομετρικών: Για την ταυτοποίηση χρήστη μέσω Βιομετρικών, η εφαρμογή θα πρέπει να επιλέγει αυτόματα τον καταλληλότερο από τους διαθέσιμους βιομετρικούς αισθητήρες της συσκευής. Αυτό κάνει την διαδικασία ασφαλέστερη, γρηγορότερη, με τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη σε εύρος συσκευών

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Αποφυγή επανεπιλογής ενέργειας μετά την παρεμβολή εισαγωγής Βιομετρικών: ορισμένες ενέργειες χρήστη (π.χ. Quick Scan) απαιτούν την εκ νέου ταυτοποίηση χρήστη μέσω Βιομετρικών. Με την αλλαγή αυτή θα αποφεύγεται η επανεπιλογή της ενέργειας μετά την παρεμβολή της οθόνης παροχής Βιομετρικών και της επιτυχούς αναγνώρισης χρήστη.

- Βελτίωση της απόκρισης της εφαρμογής με χρήση προσωρινής αποθήκευσης (caching): κατά την εκτέλεση διάφορων ροών της εφαρμογής θα γίνεται χρήση προσωρινού caching αποτελεσμάτων δικτυακών κλήσεων (όπου αυτό αρμόζει) προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης.

- Κατά τον Έλεγχο Εγγράφου, σε περίπτωση που ο ελεγκτής εισάγει λανθασμένο Κωδικό Σύζευξης, να υπάρχει η δυνατότητα να το διορθώσει χωρίς να χρειάζεται να επαναλάβει τη διαδικασία από την αρχή.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ