Άλλαξε χέρια ο τίτλος του ταχύτερου αυτοκινήτου στον πλανήτη (video)

pininfarina battista

Ο ανταγωνισμός για το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο έχει πάρει φωτιά τα τελευταία χρόνια και τις περισσότερες φορές κρίνεται σε δέκατα του δευτερολέπτου. Το Pininfarina Battista κερδίζει το Rimac Nevera για 0,03 sec.

Ελάχιστη διαφορά, αλλά αρκετή για να πάρει το σκήπτρο του νικητή από τον προηγούμενο κάτοχο. Μόλις 8,55 δευτερόλεπτα χρειάστηκε το Pininfarina Battista για να καλύψει το τέταρτο του μιλίου, ξεπερνώντας τα 8,58 δευτερόλεπτα, που είχε σημειώσει το Rimac Nevera τον Απρίλιο του 2021.

pininfarina battista b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν τω μεταξύ, το αμιγώς ηλεκτρικό Battista έκανε 13,38 δευτερόλεπτα για το μισό μίλι στις εγκαταστάσεις της Natrax στο Indore της Ινδίας. Εκεί, που καταρρίφθηκαν ακόμα δύο ρεκόρ.

Βρισκόμενος πίσω από το τιμόνι ο Sorabjee και πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη τελική ταχύτητα των 358,03 χλμ./ώρα (222,46 μίλια την ώρα) το έχρισε αυτομάτως ως το ταχύτερο αυτοκίνητο που έχει πατήσει το πόδι του στην Ινδία.

Επίσης, με μέγιστη ταχύτητα 357,10 χλμ./ώρα (221,89 μίλια/ώρα), η Renuka Kirpalani έγινε η γρηγορότερη Ινδή γυναίκα οδηγός στον κόσμο.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως αυτά τα ρεκόρ, τόσο για το τέταρτο του μιλίου, όσο και για το μισό μίλι δεν έχουν επικυρωθεί από την Guinness, αλλά από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FMSCI) της Ινδίας, η οποία συνεργάζεται με τη FIA.

pinifarina battista c

Το Pininfarina Battista δεν είχε δεχθεί καμία μηχανική βελτίωση και χρησιμοποιούσε αυτούσιο το σύστημα τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων που αποδίδουν 1.900 ίππους και 2.300 Nm ροπής συνολικά, ενώ φορούσε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2R.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποσημείωση: Το studio Pininfarina που βρίσκεται στην Ιταλία, πρόκειται να κατασκευάσει 150 αντίτυπα και δηλώνει πως χρειάζεται 1.250 ώρες εργασίες για να ολοκληρώσει κάθε ένα από αυτά. Η τιμή του Battista κυμαίνεται γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ