Αλλαγή λαδιών μετά από 100.000 χλμ. - Δείτε τι έγινε στο εσωτερικό του κινητήρα (video)

100.000 km oil change 1

Το ιταλικό premium SUV που χρησιμοποιούταν για διακίνηση ναρκωτικών δεν έτυχε και της καλύτερης φροντίδας από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του.

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε κάθε μέρα. Το λάδι είναι το αίμα του κινητήρα και η τακτική αντικατάστασή του είναι ζωτικής σημασίας για την καλή του υγεία. Σήμερα, τα πιο σύγχρονα λιπαντικά μεγάλης διάρκειας υπόσχονται ακόμα μεγαλύτερα διαστήματα μέχρι την αλλαγή τους, που φτάνει έως και τα 50.000 χλμ. Και πάλι όμως, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτή η χιλιομετρική απόδοση είναι υπερβολική και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τηρείται.

100.000 km oil change 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία της Maserati που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο είναι αρκετά περίεργη. Αγοράστηκε πρόσφατα από τον γνωστό YouTuber Tyler Hoover για λιγότερο από 30.000 δολάρια. Το αυτοκίνητο προέρχεται από κατασχεμένα τράπεζας και ήταν η φθηνότερη Maserati Levante των Η.Π.Α. την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πρόκειται για μοντέλο του 2019 στην βασική έκδοση κινητήρα με τον V6.

Το ιστορικό της Levante του Hoover είναι πλούσιο και γεμάτο εκπλήξεις, καθώς πέρα από το γεγονός ότι την χρησιμοποιούσαν για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, δεν είχε πραγματοποιηθεί αλλαγή λαδιών για περισσότερα από 100.000 χλμ.

100.000 km oil change 2

Η κατάσταση του φίλτρου λαδιού ήταν απολύτως ζοφερή, αλλά πιθανότατα ήταν αυτή που “βοήθησε” τον κινητήρα να μην καταστραφεί χρησιμοποιώντας το ίδιο λάδι για δυόμισι γύρους γύρω από τον ισημερινό της Γης. Χρησιμοποιήθηκε ειδικό καθαριστικό για να φύγουν από τον κινητήρα τα υπολείμματα του “καρβουνιασμένου” λιπαντικού, βγάζοντας όλη την μούργα που είχε συσσωρευτεί στα σωθικά του μοτέρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα υπολείμματα που βγαίνουν από το κάρτερ της Levante είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η αλλαγή λαδιών δεν πρέπει να παρατείνεται τόσο πολύ. Ευτυχώς, ο κινητήρας της Maserati δεν φαίνεται να έχει υποστεί καμία ουσιαστική ζημιά, τουλάχιστον όχι με εμφανή τρόπο. Το σίγουρο όμως είναι ότι το προσδόκιμο ζωής του έχει μειωθεί σημαντικά από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ