Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Toyota -Ποια θέση αναλαμβάνει ο Akio Toyoda

Toyoda

Αποχωρεί ο Akio Toyoda από τη θέση του Προέδρου και του Εκτελεστικού Διευθυντή, αναλαμβάνοντας την τιμητική θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ιαπωνικής φίρμας.

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική διοικητική αλλαγή προχωρά η Toyota μετά την απόφαση του σημερινού προέδρου της και εκτελεστικού διευθυντή, Akio Toyoda, να παραιτηθεί των καθηκόντων του.

Από την 1η Απριλίου 2023, ο Akio Toyoda αναλαμβάνει Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ιαπωνικής φίρμας, στην ηγεσία της οποίας θα βρεθεί ο Koji Sato.

O 66χρονος, σήμερα, Akio Toyoda είναι εγγονός του ιδρυτή της Toyota, παραμένοντας στην ηγεσία της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας από το 2009 μέχρι και σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσω στον μετασχηματισμό της Toyota θα ήταν να γίνω Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και να υποστηρίξω το νέο Επικεφαλής, αυτό οδήγησε στη σημερινή απόφαση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Akio Toyoda αναγνωρίζοντας ότι ο ίδιος θα αποτελούσε εμπόδιο στην προσπάθεια που καταβάλλει η ιαπωνική φίρμα ώστε να αποκτήσει ένα ευρύτερο ρόλο στον τομέα της κινητικότητας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Akio Toyoda ήταν ο άνθρωπος πίσω από την εξαιρετικά επιτυχημένη επιστροφή της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και την αλλαγή στον προσανατολισμό των προτάσεων της ιαπωνικής φίρμας, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει έναν πιο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα.

Μοντέλα, όπως το GR Yaris, φέρουν τη δική του υπογραφή και ενδεχομένως να μην είχαν περάσει στη γραμμή παραγωγής αν δεν είχε αναλάβει ο ίδιος την ηγεσία του τμήματος Gazoo Racing τον Σεπτέμβριο του 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ