Alfa Romeo Brennero: Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο μικρό SUV

Alfa Romeo Brennero

Το νέο compact SUV παίρνει σειρά μετά την Tonale στην γκάμα της Alfa Romeo και θα είναι το πρώτο μοντέλο της ιταλικής φίρμας που θα διαθέτει και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Η Alfa Romeo αρχίζει σιγά σιγά να εμπλουτίζει την γκάμα μοντέλων της, με την τελευταία προσθήκη να αφορά τη νέα Tonale. Μαζί με τις Giulia και Stelvio, η ιταλική φίρμα θα πορευτεί εμπορικά με αυτά τα τρία μοντέλα μέχρι το 2024, χρονιά που θα κάνει την εμφάνισή του ένα μικρότερο μοντέλο που θα ανήκει στην κατηγορία των compact SUV.

Η εμπορική πορεία του νέου SUV Tonale αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, αλλά η διοίκηση της Alfa Romeo έχει στρέψει ήδη την προσοχή της σε ένα μοντέλο που θα κάνει την εμφάνισή του 18 μήνες αργότερα. Τα σχέδια για αυτό το νέο μοντέλο επιβεβαιώθηκαν στα πολωνικά μέσα ενημέρωσης στα τέλη του περασμένου έτους, όταν αποκαλύφθηκε ότι το εργοστάσιο του Ομίλου Stellantis στην περιοχή Tychy επιλέχθηκε για την κατασκευή νέων μοντέλων των Fiat, Jeep και Alfα Romeo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alfa-Romeo-Brennero-render2
Ανεπίσημο σχέδιο της πιθανής μελλοντικής εμφάνισης της Alfa Romeo Brennero

Και τα τρία αυτά μοντέλα είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιούν την εξελιγμένη εκδοχή της πολυδιαμορφώσιμης πλατφόρμας CMP/e-CMP, επιτρέποντας στο εργοστάσιο του Tychy να λειτουργεί με την μέγιστη παραγωγική απόδοση.

Μιλώντας στον βρετανικό Τύπο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει το 2024 θα είναι μικρότερο της Tonale και είναι σχεδιασμένο για να δώσει στην εταιρεία την παρουσία που της αρμόζει στην ακμάζουσα κατηγορία των μικρών SUV.

“Με την Tonale, εισβάλουμε στην κατηγορία των C-SUV που είναι μία από τις πιοανταγωνιστικές στην Ευρώπη”, ανέφερε. “Στη συνέχεια πρέπει να ολοκληρώσουμε την γκάμα των SUV μας με ένα καινούριο μοντέλο στην best-seller κατηγορία της Ευρώπης. Και αυτό θα συμβεί το 2024”.

Ορισμένα στελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή σχεδιασμού Alejandro Mesonero-Romanos, αναμένεται να υπογράψουν τα τελικά σχέδια του μικρού ιταλικού SUV αυτή την εβδομάδα. Το νέο μοντέλο θα έχει πιο premium τοποθέτηση σε σχέση με τα αδελφά μοντέλα και θα κοντράρει ανταγωνιστές όπως το Audi Q2 και το MINI Countryman.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alfa-Romeo-Brennero-render3
Ανεπίσημο σχέδιο της πιθανής μελλοντικής εμφάνισης της Alfa Romeo Brennero

Ο Imparato είπε ότι είναι σίγουρος ότι η πλατφόρμα CMP – η οποία επίσης αποτελεί την βάση για όλα τα compact μοντέλα του Ομίλου Stellantis – μπορεί να προσαρμοστεί αρκετά για να προσφέρει την δυναμική αίσθηση οδήγησης που αναμένουν οι πελάτες μιας Alfa Romeo. “Θα δείτε ότι θα είναι μια πραγματική Alfa Romeo”, είπε. “Ξοδεύουμε πολύ χρόνο για την σχεδίαση και την εξέλιξη του μοντέλου σύμφωνα με το πνεύμα της Alfa Romeo, και είναι σίγουρο ότι οδηγικά θα ανταποκριθεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό”.

Το νέο compact SUV της Alfa Romeo θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας που θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και θα πλαισιώνει υβριδικές εκδόσεις με θερμικό κινητήρα βενζίνης. Οι τελευταίοι αποτελούν μία νέα σειρά κινητήρων που δεν προσφέρεται επί του παρόντος σε κανένα από τα μοντέλα του Ομίλου Stellantis που βασίζεται στην πλατφόρμα CMP, και θα φέρουν ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης 48V και νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη e-DCT. Ο Όμιλος Stellantis προχώρησε σε κοινοπραξία με την Punch Powertrains για την υλοποίηση του νέου ήπια υβριδικού συστήματος κίνησης με θερμικό κινητήρα τον 1.2 PureTech, ενισχύοντας έτσι την απόδοση του αυτοκινήτου σε αστικές συνθήκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ