Η νέα Alfa Romeo GTV θα είναι ένα ηλεκτρικό sport sedan-coupe

alfa romeo gtv sport coupe

Η αναγέννηση της Alfa Romeo GTV κυκλώνεται από αμέτρητες φήμες και εικασίες, αλλά φαίνεται ότι θα είναι ένα τετραθέσιο με coupe-sedan αμάξωμα και φυσικά σπορ προσανατολισμό της μεσαίας ή μεγάλης κατηγορίας.

alfa romeo gtv
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Jean-Philippe Imparato, CEO της Alfa Romeo, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η Gran Turismo Veloce -όπως είναι η πλήρης ονομασία του ένδοξου ιταλικού coupe- θα αναβιώσει ως τετραθέσιο coupe με sedan αμάξωμα. Κι αν τοποθετηθεί στη μεσαία κατηγορία μεγέθους, θα έρθει αντιμέτωπη με τις ηλεκτρικές μετενσαρκώσεις αυτοκινήτων όπως τα Audi A5 Sportback, BMW 4 Series Gran Coupe και Mercedes-Benz CLA.

Ανεπίσημα σχέδια ιδιωτών για την ενδεχόμενη μελλοντική εμφάνιση της νέας Alfa Romeo GTV
Ανεπίσημα σχέδια ιδιωτών για την ενδεχόμενη μελλοντική εμφάνιση της νέας Alfa Romeo GTV

Διότι σε κάθε περίπτωση, με την πρόσφατη ανακοίνωση της Stellantis πως όλες οι premium εταιρείες της θα εγκαταλείψουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2025, η ενδεχόμενη νέα GTV θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη - σαν τη BMW i4.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή, άλλα δημοσιεύματα στην Ιταλία αναφέρουν πως ένα από τα ενδεχόμενα σενάρια για τη GTV της νέας εποχής είναι να αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» της γκάμας της Alfa Romeo, ως μια σπορ πρόταση ανταγωνιστική της Σειράς 7 της BMW. Η φήμη αυτή πηγάζει από μια ξεχωριστή δήλωση του J-P Imparato, ότι Alfa Romeo θα επεκταθεί με ένα μεγάλο αυτοκίνητο επιδόσεων στο segment E των μεγάλων πολυτελών λιμουζινών.

Η ιταλική εταιρεία υπόσχεται ότι θα προχωρήσει στο τέλος του 2022 σε σημαντικές ανακοινώσεις για τα μελλοντικά της σπορ αυτοκίνητα. Τότε θα αποσαφηνιστεί το τοπίο για τη GTV της νέας ηλεκτρικής εποχής, αλλά και για τις φημολογούμενες αναγεννήσεις των Duetto και 33 Stradale.

Το σίγουρο είναι ότι η Alfa Romeo κινείται προς τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Σε πρώτη προτεραιότητα έχει την παρουσίαση των νέων της SUV, καθώς την πρόσφατη Tonale θα ακολουθήσει η μικρότερη Brennero, η μεγαλύτερη Stelvio και μάλλον ένα μεγάλο SUV του segment E μέχρι το 2027. Ταυτόχρονα, το 2024 αναμένεται και η νέα Giulia, ενώ φυσικά για τη νέα GTV οι αντικρουόμενες φήμες την τοποθετούν από το 2024 μέχρι το 2029.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ