Άκρως επικίνδυνα τα διακοσμητικά τιμονιών

Οδήγηση αυτοκινήτου

Ένας οδηγός τυφλώθηκε από το ένα μάτι και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά στο λαιμό και στο πρόσωπο, όταν ένα διακοσμητικό από στρας, τον χτύπησε μετά από ατύχημα.

Ως εκ τούτου η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) των ΗΠΑ, προτρέπει τους καταναλωτές να μην αγοράζουν πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα, αυτοκόλλητα ή κοσμήματα για τα τιμόνια των αυτοκινήτων τους. Διότι ένα τέτοιο, ήταν που αποκολλήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα την ανεπανόρθωτη βλάβη στην όραση ενός ανθρώπου, όταν αυτός τράκαρε.

Εκτός των σημάτων και το λογότυπων που τοποθετούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ο οργανισμός συστήνει να μην προμηθευόμαστε με aftermarket προϊόντα, που εγκυμονούν τόσο σοβαρούς κινδύνους. Όποιος έχει ήδη βάλει μάλιστα κάτι αντίστοιχο στο τιμόνι του, καλύτερα να το αφαιρέσει. Δεν είναι τυχαίο πως συνέβη και δεύτερο περιστατικό, όπου μετά από μια σύγκρουση, ένα διακοσμητικό έγινε πραγματικό βλήμα για εκείνον που οδηγούσε το όχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
steering wheel

Επιπλέον, όλα αυτά τα διακοσμητικά που πωλούνται μέσω διαδικτύου είναι πιθανό να δημιουργήσουν και δυσλειτουργία του αερόσακου, κάτι που όπως καταλαβαίνουμε όλοι είναι άκρως επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα και την ασφάλειά μας.

Μακριά λοιπόν από τα αξεσουάρ που διαφημίζονται ως «Bling Interior Decoration» και κοστίζουν μόνο από 5 ευρώ στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Εν τω μεταξύ έχουν ξεκινήσει ήδη ενέργειες, ώστε να απαγορευτεί εξαρχής η πώληση όλων αυτών των προϊόντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ