Ακριβαίνουν και πάλι τα αυτοκίνητα - Ποιος είναι ο λόγος;

Χρήματα αυτοκίνητο

Όσοι καταναλωτές είναι αποφασισμένοι να αγοράσουν νέο ΙΧ θα πρέπει να βιαστούν καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα αλλάξουν και πάλι οι τιμές.

Οι πωλήσεις καινούριων αλλά και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων διανύουν μια εξαιρετική περίοδο τους τελευταίους μήνες ωστόσο τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν ριζικά με μεγάλους χαμένους βέβαια τους υποψήφιους αγοραστές.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Carandmotor.gr οι τιμές των αυτοκινήτων πρόκειται να αυξηθούν τις προσεχείς εβδομάδες από τα εργοστάσια παραγωγής και πάλι εξαιτίας της εφαρμογής του GSR2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί θα αναρωτηθείτε τι είναι το GSR2 και πως επηρεάζει τις τιμές των αυτοκινήτων. Το GSR2 (Γενικός Κανονισμός Ασφαλείας) είναι ένας Ευρωπαϊκός κανονισμός που αφορά στα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων που πωλούνται στην ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα το GSR2 εισάγει αυστηρότερες απαιτήσεις και προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού τα οποία μέχρι σήμερα συναντά κανείς μόνο σε ακριβά μοντέλα.

Η εφαρμογή των νέων χαρακτηριστικών αναμένεται να αυξήσει το κόστος αγοράς και συντήρησης των οχημάτων, ωστόσο σύμφωνα με την ΕΕ θα υπάρξει μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση μέσω μειωμένων ποσοστών ατυχημάτων και ασφάλιστρων!

Η ημερομηνία εφαρμογής των νέων υποχρεωτικών συστημάτων ασφαλείας του GSR2 έχει οριστεί η 7η Ιουλίου 2024 οπότε και έως τότε όλα τα αυτοκίνητα που εισάγονται θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με τα συστήματα ασφαλείας που ορίζει ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εισαγωγή περισσότερων συστημάτων ασφαλείας αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις βασικές εκδόσεις των μοντέλων κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς διαθέτουν λιτό εξοπλισμό με αποτέλεσμα την άμεση αύξηση της χονδρικής όσο και της λιανικής τιμής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς στα πολύ φθηνά αυτοκίνητα η μέση αύξηση της τιμής αναμένεται να κυμανθεί από 1.800 έως και 2.000 ευρώ ενώ στα λίγο ακριβότερα οι αυξήσεις των τιμών θα κυμανθούν από 2.000 έως και 3.000 ευρώ!

Βέβαια όλα τα αυτοκίνητα θα φέρουν τα συστήματα ασφαλείας που ορίζει ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός αλλά οι τιμές τους θα είναι πολύ ακριβότερες από αυτές που κυμαίνονται σήμερα ίδια μοντέλα αλλά με πιο λιτό εξοπλισμό

Τα συστήματα ασφαλείας που πρέπει να φέρουν τα αυτοκίνητα έως τις 7 Ιουλίου 2024 περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

Σήμα έκτακτης ανάγκης (ESS)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Alcohol Interlock (ALC)

Προειδοποίηση για υπνηλία και προσοχή οδηγού (DDR-AW)

Σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS)

Intelligent Speed ​​Assistance (ISA)

Σύστημα ανίχνευσης οπισθοπορείας (REV)

Προειδοποίηση σύγκρουσης πεζών και ποδηλάτων (PCW)

Σύστημα πληροφοριών τυφλού σημείου (BLIS)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ