Ακραία δοκιμή παγετού: μια Lexus LC Convertible στην κατάψυξη

Μια Lexus LC Convertible σε δοκιμή παγετού

Οι Ιάπωνες άφησαν την LC Convertible με ανοικτή οροφή για μια ολόκληρη νύχτα μέσα σε μια βιομηχανική εγκατάσταση κατάψυξης, με θερμοκρασία -18ο Κελσίου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μάλιστα, πριν αφήσουν το εντυπωσιακό τους roadster δίχως καμία προστασία στο δριμύ ψύχος του Μεγάλου Κλιματικού Θαλάμου του πεδίου δοκιμών του Millbrook της Βρετανίας, ψέκασαν το αμάξωμα με νερό για να διαμορφωθεί μια παχιά στρώση πάγου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατ’ αρχήν, η ανησυχία για το εγχείρημα προκύπτει αν δει κανείς λίγες παραπάνω λεπτομέρειες για το πεδίο δοκιμών του Millbrook. Πρόκειται για μια έκταση 468 στρεμμάτων, όπου γίνονται δοκιμές στρατιωτικού εξοπλισμού και, παρεμπιπτόντως, και αυτοκινήτων. Οι θάλαμοί του μπορούν να φτάσουν θερμοκρασίες από -60ο μέχρι 85ο Κελσίου, και 98 τοις εκατό υγρασία.

Πίσω στο Lexus LC Convertible. Χωρίς να περάσει στιγμή μετά το 12ωρο βασανιστήριο ψύχους στο οποίο υπεβλήθη, το πήρε στα χέρια του ο οδηγός-κασκαντέρ Paul Swift και με τα θερμαινόμενα καθίσματα στο φουλ άρχισε να το οδηγεί λυσσαλέα στην πίστα δοκιμών με «αλπικές» υψομετρικές διαφορές, να απομυζεί καθέναν από τους 457 ίππους του V8 κινητήρα του.

Καθώς ο Swift λυσσομανούσε και ο πάγος ξεκολλούσε σε κομμάτια από την επιφάνεια του LC Convertible, κάτω από τον γαλάζιο ουρανό του πολύ πιο ταιριαστού για εκείνο ανοιξιάτικου καιρού, η Lexus με υπερηφάνεια διαπίστωνε ότι το αυτοκίνητο «δεν εμφάνισε καμία απολύτως δυσμενή συνέπεια του ακραίου ψύχους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιλογή των -18ο Κελσίου δεν ήταν τυχαία, καθώς από αυτή τη θερμοκρασία αρχίζουν να παγώνουν τα ελαστικά, και αυτή είναι που έχει καθοριστεί στην αυτοκινητοβιομηχανία για τις δοκιμές αντοχής στον παγετό.

Ο μηχανισμός του θαλάμου χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να κατεβάσει τη θερμοκρασία στους -18ο. Η προσοχή των Ιαπώνων ήταν στραμμένη ιδιαίτερα στο σύστημα διεύθυνσης (και στην υποβοήθησή του), στον κλιματισμό και στα θερμαινόμενα καθίσματα.

Σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής η Lexus παρήγαγε ένα μικρό ντοκιμαντέρ με την ονομασία «Frozen». Αμέσως μόλις το LC Convertible βγήκε από το θάλαμο κατάψυξης, το συνεργείο ξεκίνησε το γύρισμα και άμεσα ακούστηκε ο βρυχηθμός του V8 και έλαμψαν όλες οι ενδείξεις του πίνακα οργάνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ